Agenţiile imobiliare din Focşani au fost luate la puricat de inspectorii OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul controalelor au fost depistate nereguli legate de fixarea comisioanelor şi a tarifelor, precum şi de informarea precontractuală a consumatorilor.

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au verificat modul de funcţionare a 14 agenţii imobiliare din Focşani, aplicând nu mai puţin de 13 avertismente şi şase amenzi contravenţionale în valoare de 13.200 de lei.

Printre principalele abateri constate de către comisari se numără neafişarea comisioanelor într-o formă clară, formularea fiind de tipul „între unu şi zece la sută" sau lipsa informaţiilor privind situaţia juridică a imobilelor tranzacţionate.

„S-au găsit cazuri în care se încheie contracte de intermedieri imobiliare care nu prezintã caracteristicile generale ale imobilelor oferite spre vânzare sau cumpărare ceea ce poate influenţa decizia consumatorilor: nivelul de finisare , suprafeţe , vechime , poziţionare fatã de punctele cardinale", se precizează într-un comunicat de presă al CJPC Vrancea.

De asemenea, un agent imobiliar s-a ales cu amendă pentru lipsa autorizaţiei de consiliere, deşi în unitate exista un afiş în acest sens.

Comisarii CJPC au depistat şi contracte ce conţineau clauze ilegale, în sensul în care consumatorii se alegeau cu penalităţi exagerate în caz de neplată, acestea putând ajunge chiar şi la 100% din valoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite