Afganistan, misiune îndeplinită pentru militarii vrânceni FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Apărării Naţionale i-a salutat pe soldaii vrânceni
Ministrul Apărării Naţionale i-a salutat pe soldaii vrânceni

Ministrul Apărării Naţionale, generalul Corneliu Dobriţoiu, a participat astăzi la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 2 Manevră, care au participat în ultimele şase luni la o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a participat astăzi la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 2 Manevră, care a avut loc la sediul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, din Focşani.

"Este o onoare deosebită pentru mine, în calitate de ministru al Apărării naţionale, să întâmpin la sosirea acasă întoarcerea celor două batalioane din teatrul de operaţii iar ca ofiţer bătrân mă aplec cu recunoştinţă în faţa profesionalismului de care aceşti oameni au dat dovadă. Mă uit la ei cu mândrie pentru că ei reprezintă viitorul şi demnitatea acestei oştiri", a declarat Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale.

Soldaţii s-au întors cu bine acasă

CLICK aici pentru imagini

Cei peste 650 de militari, care au încadrat timp de şase luni Batalionul 2 Manevră, provin, în principal, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, şi au fost înlocuiţi în teatrul de operaţii de militari din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada".

Totodată, Drapelele de luptă ale Batalioanelor 280 şi 300 Infanterie Mecanizată, din compunerea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Prinicipatelor", au fost decorate de preşedintele Traian Băsescu cu "Ordinul Virtutea Militară", în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de război.

La ceremonie au fost invitate rude ale militarilor, cadre militare în activitate şi în rezervă şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite