Afaceriştii scot bani din gaura covrigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La covrigărie oamenii stau la coadă de dimineaţa până seara
La covrigărie oamenii stau la coadă de dimineaţa până seara

În ultima lună în oraş s-au deschis zece simigerii, unde oamenii stau ore în şir la coadă pentru câţiva covrigi. Afacerea cu covrigi calzi, care costă doar 50 de bani bucata, a mers ca unsă, mai ales în perioada Postului Mare, când mulţi s-au abtinut să mănânce "de dulce".

De aproximativ o lună, în Focşani a luat amploare o nouă afacere care, pentru început, pare să dea roade: cea a covrigăriilor. Într-un interval aşa de scurt au luat fiinţă zece simigerii, unde oamenii stau la coadă pentru a cumpăra covrigii calzi şi mai ales ieftini.

Covrigăriile sunt împânzite peste tot prin oraş, semn că cei câţiva patroni care au deschis astfel de afaceri au înţeles că pe vreme de criză covrigii sunt ceea ce le trebuie pentru a face un ban grămadă.

"Am studiat piaţa, am văzut că aşa ceva lipseşte din Focşani şi i-am dat drumul. Pur şi simplu este o afacere de criză, care sper să meargă cât mai mult. Cu gândul acesta am făcut investiţia, care m-a costat aproximativ 20.000 de euro. Covrigii s-au căutat dintotdeaua şi se vor mai căuta. Sunt ieftini, sunt buni, sunt calzi. Mă surprinde plăcut să văd atâta lume stand frumos la rând pentru covrigi", ne spune Adrian Mocanu, proprietarul a trei simigerii din Focşani.

Afacerea, profitabilă în post

Adrian Mocanu spune că prin această afacere a dat de muncă la zece oameni, ceea ce consideră că nu-i puţin lucru. Nu se teme de faptul că într-o zi ar putea să nu-i mai meargă afacerea cu covrigi spunând că aparatura poate fi refolosită la produsele de brutărie sau de patiserie. Focşănenii spun că noile covrigării din oraş au ajuns căutate pentru că reprezintă o noutate pentru oraşul nostru, dar şi pentru că preţul covrigilor este unul acceptabil.

"O singură dată am cumpărat şi mi-au plăcut, însă am stat 45 de minute la coadă. Este şi perioada postului şi cred că din cauza asta sunt cozi aşa de mari. Ce-i drept, dacă mănânci trei-patru covrigi ţin de foame toată ziua", ne-a declarat Ioana Solomon, de 45 de ani, asistentă medicală.

Tehnologie italiană

Toate covrigăriile deschise în ultima vreme în Focşani funcţionează după o tehnologie italiană. Aparatul principal este un cuptor electric, prevăzut cu un tunel cu o bandă mobilă, prin care trec covrigii fierţi în apă clocotită. La capătul acestei benzi, covrigii ies gata prăjiţi şi buni de consumat.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite