Afaceri ruinate de lucrările de modernizare a Pieţii Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De exact doi ani, de când au început lucrările de reabilitare a ansamblului arhitectural Piaţa Unirii din Focşani, magazinele care se află în imediata vecinătate a Grădinii Publice au avut de suferit din cauza pierderii vadului comercial. Cele mai afectate: Romarta şi supermarketul Zanfir.

Patronii magazinelor sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile locale nu au respectat termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit iniţial pentru 1 noiembrie 2009.

„Practic noi am fost loviţi de două ori. Odată în 2008, când am fost exilaţi între garduri şi am pierdut vadul comercial şi odată în 2009, de criza economică. Pierderile sunt imense, de peste 50%, iar furnizorii şi-au retras marfa de la noi, neconvenindu-le să stea cu ea pe stoc. Când am cerut să aflăm cât mai durează această stare, autorităţile ne-au spus că nu ne interesează pe noi atâta vreme cât se lucrează pe domeniul public, uitând de faptul că suntem plătitori de taxe şi impozite", ne-a declarat indignată Minerva Coniac, responsabila magazinului Romarta.

Vor mai pierde bani

Aceasta spune că a vorbit cu constructorii din Piaţa Unirii, care i-au mărturisit că abia la iarnă lucrarea va fi finalizată. Şi Lilieana Zanfir, patroana supermarketului cu acelaşi nume spune că a înregistrat pierderi mari.

„Vă daţi şi dumneavoastră seama că nu e uşor să-ţi desfăşori activitatea în asemenea condiţii. Practic, am lucrat în pierdere", ne-a mai spus patroana.

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi dă însă asigurări că agenţii economici în cauză vor mai avea de suferit aproximativ două luni, până când Piaţa Unirii va fi redată publicului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite