Afacere profitabilă cu licenţe vândute pe internet/ Vezi aici cât costă o lucrare la comadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercializarea lucrărilor de licenţă a devenit o afacere profitabilă pe timp de criză. Preţul unei lucrări, fie la comandă, fie gata făcută, porneşte de la 400 de lei şi poate creşte în funcţie de complexitatea temei, de numărul de pagini şi de termenul de finalizare.

„Absolventă Facultatea de Litere, realizez lucrări de licenţă Literatura Română. Ofer seriozitate şi profesionalism" . Astfel de anunţuri, ce aparţin unor tineri inventivi, dornici să-şi rotunjească veniturile, pot fi găsite la orice pas pe site-urile de mică publicitate de pe internet.

„Fac lucrări pe orice temă legată de limba română, dar şi de engleză. Dacă aveţi bibliografie este foarte bine, dacă nu, pot căuta şi eu. De asemenea, vă pot da şi lucrarea mea de licenţă, notată cu peste 9 şi pentru care garantez. Preţul este în funcţie de varianta pentru care optaţi. Dacă o vreţi pe a mea e mai ieftină, dacă vreţi să o fac pe o temă impusă costă în jur de 600 de lei, pentru că este mai multă muncă, iar timpul de realizare este de aproximativ două - trei săptămâni", declară Nicoleta, o focşăneancă pe care am contactat-o pentru o „falsă comandă".

Iar afacerea este profitabilă, atâta timp cât există studenţi care nu prea au dat la facultate şi nu se încumetă să facă nopţi albe scriind la o lucrare care trebuie să aibă o bibliografie destul de stufoasă.

„M-am gândit şi la varianta asta, însă nu dispun de foarte mulţi bani. Nu ştiu sigur ce o să fac, deoarece timpul este destul de scurt, iar eu sunt doar la stadiul de titlu. Dacă o să mă finanţeze şi mama poate o s-o cumpăr, dacă nu, o să susţin în februarie", mărturiseşte Flavius Ciobanu, din comuna Obrejiţa, student la Facultatea de Istorie, din cadrul Universităţii „Spiru Haret".

Există însă şi studenţi care se tem că odată depistaţi că prezintă o lucrare cumpărată de pe net, vor fi daţi afară din examen.

„Nu aş apela la site-uri pe care sunt scoase la vânzare licenţe, deoarece nu am încredere. Sunt omul căruia îi place să muncească singur, mai ales că psihologia este o pasiune, iar pe tot parcursul facultăţii m-am documentat din dorinţa de afla cât mai multe lucruri noi. Aşa că nu-mi va fi greu să o scriu eu", spune Diana Gheorghiu (30 ani), studentă la Psihologie.

Nu sunt reclamaţii

Simion Ene, directorul Centrului Tehnologic din Focşani al Universitatii „Spiru Haret" declară că până acum nu a descoperit astfel de cazuri.

„Studenţii vrânceni trebuie să susţină licenţa la Bucureşti şi nu am primit nicio reclamaţie referitoare la acest aspect. Cu siguranţă, cei care recurg la această metodă nu promovează examenul. Cel mai bine ar fi să se instaleze un sistem de depistare a plagiatului", declară Simion Ene.

Conform articolului 143 din noua Lege a Eduaţiei, comercializarea lucrărilor de licenţă este drastic sancţionată, cu amendă ce variază între 5.000 şi 50.000 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite