Unchiul lui Adrian Ţuţu: „Noi am vrut ca el să înveţe carte!”/ Vezi aici cum au reacţionat rudele câştigătorului de la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămas orfan de mic, focşăneanul Adrian Ţuţu a avut noroc de rude care l-au crescut şi au încercat să facă om din el, îndrumându-l spre şcoală. Deşi îi cunoşteau pasiunea pentru muzică, bunicii, unchii şi fraţii săi au rămas muţi de umire când tânărul a luat marele premiu la show-ul Românii au talent". Focşăneanul i-a devansat în finală pe Narcis Iustin şi Valentin Dinu, publicul telespectator votându-l ca fiind ce

Mezinul unei familii greu încercate, lipsit de la o vârstă foarte fragedă cei doi părinţi, Adrian s-a lovit din plin de greutăţile vieţii. După ce mama sa a murit pe când el avea doar nouă ani, focşăneanul a ajuns în grija bunicilor, stabiliţi în comuna Milcovul, judeţul Vrancea.
Dorul de casa părintească l-a atras însă din nou spre Focşani, astfel încât, ajuns la adolescenţă, a ales să meargă la Şcoala de Arte şi Meserii de la Liceul Auto. Cu acest prilej, s-a mutat singur, în apartamentul care aparţinuse părinţilor.
„Noi am vrut ca el să facă şcoală, să înveţe carte! Lui însă îi plăcea muzica, deşi îi tot spuneam că numai cu o meserie o să îşi poată câştiga pâinea. Nu ne aşteptam să ajungă chiar acolo şi să câştige, dar acum, fireşte, ne bucurăm foarte mult pentru el. A fost o mare surpriză", ne-a declarat astăzi, telefonic, unchiul lui Adrian.

„Eminem din Focşani"

"Mă simt foarte emoţionat. Nu mai am cuvinte. Vă mulţumesc din tot sufletul. Sper ca toate piesele mele să aibă un mesaj bun pentru voi", a spus emoţionat Adrian Ţuţu, când a aflat că este câştigător al show-ului "Românii au talent".
Focşăneanul Adrian Cristian Ţuţu (Eminem din Focşani, aşa cum a fost numit) este unul dintre concurenţii care au făcut senzaţie in acest show.

O copilărie tristă


Tânărul, care va împlini 19 ani pe 11 martie, este orfan de ambii părinţi.

„Tata, care suferea de diabet, a făcut mai multe complicaţii pe sistem nervos: paralizie, orbire parţială, blocaj renal. În cele din urmă a murit... Aveam cinci ani pe atunci. Nu mai ştiu foarte multe, ştiu doar că eram lumina ochilor lui, eram cel mai răsfăţat dintre copiii lui, iar golul lăsat în sufletul meu a fost imens. În timp ce tata era în agonie, mama se chinuia cu o depresie cruntă la Spitalul de psihiatrie din Focşani. Ca într-un coşmar, n-a mai scăpat de depresie", povesteşte Adrian Ţuţu pentru „Adevărul".
La nouă ani, copilul a trăit al doilea şoc teribil: şi-a pierdut şi mama.

„În acea zi, pe 22 decembrie 2001, eram doar noi doi acasă. Făceam pregătiri pentru Crăciun, împodobisem bradul împreună. Eu am coborât pâna la un prieten din bloc, cu care mă jucam de obicei, şi în minutul următor un vecin anunţa că cineva a căzut de la etaj. Am coborât într-un suflet, presimţind că este mama. Zăcea pe asfalt, era întreagă şi fără lovituri. Dumnezeu mi-a lăsat-o în amintire aşa frumoasă cum era. Acea imagine mă urmăreşte şi acum", povesteşte Adrian Ţuţu.

S-a refugiat în muzică


La vârsta de 14 ani şi-a găsit refugiul în muzică şi dans (break-dance) şi a compus prima melodie, „Poveste", în memoria mamei sale. Un an mai târziu a hotărât să-şi ia destinul în mâini şi să se mute singur în apartamentul lăsat de la părinţi. Ca să se întreţină, a muncit pe şantier şi, chiar dacă uneori a răbdat de foame, a mers mai departe.
La concursul „Românii au talent" s-a înscris sfătuit de un cunoscut de-al său şi, sprijinit financiar de familia unui prieten, a reuşit să ajungă la Constanţa, chiar la finalul preselecţiei.
„Nu aveam nimic pregătit, dar am zis că fac orice pentru a fi admis, am simţit că asta e şansa mea. În drum spre Constanţa, am compus piesa pe care am cântat-o în emisiune. A fost prima dată când m-am simţit împlinit, când am simţit că pot mai mult", îşi încheie Adrian povestea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite