Adrian Rusu este dublu campion naţional la culturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul focşănean Adrian Rusu a cucerit în ultimii doi ani titlul naţional la culturism. Acesta face culturism de 12 ani şi face parte din elita acestui sport în România.Adrian Rusu are o viaţă pe cât de liniştită, pe atât de agitată şi spectaculoasă în acelaşi timp.

La 14 ani a intrat prima dată într-o sala de sport. S-a dus la lupte greco-romane şi s-a impus de la început ca un luptător desăvârşit. Timp de doi ani a câştigat toate competiţiile judeţene la care a luat parte. Când nimeni nu se aştepta, Adrian Rusu a renunţat la lupte şi s-a încris la box, unde a stat numai un an de zile. În anul 1998, a părăsit ţara şi s-a stablit în Occident.

„Părinţii, antrenorii şi cei mai buni prieteni au fost luaţi imediat la întrebări de Securitate. După numai un an au venit evenimentele din anul 1989 şi viaţa s-a schimbat, iar cei din familia mea au scăpat de întrebările celor de la Securitate. Am stat 10 ani în Occident şi m-am călit din toate punctee de vedere", îşi aduce aminte Adrian Rusu.

În urmă cu 12 ani, Adrian Rusu s-a dus la sala de forţă a clubului Ulyse din Focşani unde l-a întâlnit pe cunoscut culturist Florin Ancuţa, cel care l-a făcut să iubească şi să respecte cu adevărat sportul.


"Florin Ancuţa este un model de urmat. Este omul care m-a iniţiat în culturism şi m-a făcut să am o viaţă echlibrată din toate punctele de vedere", mai spune campionul naţional la culturism.


Culturismul, un mod de viaţă


La Campionatul Naţional de anul acesta de la Zalău, focşăneanul a participat alături de alţi şase sportivi la categoria sa şi l-a depăşit în clasament pe principalul favorit al categoriei grele, pe Gulyas Geza, legitimate la Gym Mar Strong Oradea, cel care obţinuse mai multe medalii la ultimele competiţii de culturism organizate în ultimii 10 ani.


"A fost un vis al meu care a devenit realitate. Am luat două medalii de aur la Campionatul Naţional de culturism şi sunt mândru de asta. În primul rând vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat în realizarea obiectivului. Mai am şi câşiva prieteni care sunt alături de mine şi mă susţin în tot ceea ce fac. Adrian Mazilu, Mihai Suplber, Vasile Macovei şi Alexandru Anghel au mers la toate concursurile la care am participat şi m-au încurajat tot timpul", spune cu satisfacţie campionul focşănean.

Pentru Adrian Rusu a face culturism nu înseamnă sacrificii, ci un adevărat mod de viaţă. "Familia mă ajută foarte mult în a realiza aceste performanţe. Soţia mea, Loredana mă sprijină în tot ce fac şi are grijă de nutriţia mea. Biana şi Cătălin-Adrian sunt cei doi copii ai mei care sunt tot trimpul alături de mine şi m-au ajutat foarte mult în realizarea performaneşlor din ultimii ani.


Întrebări şi răspunsuri


Care este secretul performanţelor tale?
Am muncit enorm pentru a deveni cel mai bun. Am dus o viaţă echlibrată, iar când prietenii mei se duceau la bar eu mergeam să mă antrenez la sală. Antrenamentele le fac sub îndrumarea lui Florin Ancuţa, cel care a avut cea mai mare parte din contribuţie la rezultatele mele.


A fost mai greu concursul de anul acesta?

Da, asta pentu că dacă anul trecut am participat la categoria 90 de kilograme, iar în 2010 m-am înscris a categoria grea, de plus 90 de kilograme, cea mai mare din culturism. Pentru mine este o mare performanţă sa obţin titlul national a doua oară consecutiv la categorii diferite de greutate.


ce-i place


Adrian Rusu este un tip căruia îi plac lucrurile bine puse la punct. Îmi place foarte mult să călătoresc. Vreau să am relaţii normale, civilizate cu toată lumea. Am luptat şi am trecut cu bine peste problemele pe care le-am avut şi cu persoane care m-au dezgustat şi mi-au lăsat încă un gust amar. Sănătatea e pe primul loc.


ce nu-i place


Mediocritatea şi lipsa de bun simţ a unora. Lipsa de civilizaţie a celor care ne încojoară în fiecare zi. Până la urmă şi lucrurile care nu-ţi plac fac parte din viaţă şi consider că nu pot fi evitate. Nu-mi plac oamenii care fac lucrurile cu jumătate de măsură.

Profil
NĂSCUT: 20 aprilie 1968, Focşani
STUDII: Liceul Nr. 4, Focşani
OCUPAŢIE: Om de afaceri
FAMILIE: Căsătorit, doi copii

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite