Administratorul unei asociaţii de proprietari a lăsat oamenii în frig după ce şi-a însuşit banii plătiţi pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii stau în case în frig
Oamenii stau în case în frig

Florentina Pintea, preşedinta Asociaţiei 791 din Cartierul Bahne, s-a ales cu plângere penală la poliţie. Aceasta trebuie să dea socoteală în legătură cu banii daţi de locatari pentru facturile la căldură.

Preşedinta Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Focşani, Violeta Balica,  nu a ştiut să ne precizeze valoarea prejudiciului creat de angajata sa, dar ceea ce ştie la nivelul ENET este că datoriile Asociaţiei sunt de aproximativ 200.000 de lei. 

„Acest lucru va fi aflat după ce vom confrunta chitanţierele. Administratorul a eliberat chitanţe în două moduri. Nouă, la UAP ne-au fost prezentate unele chitanţe, iar la locatari altele. Doamna administrator este dispusă să-şi vândă apartamentul pentru a recupera prejudiciul. Am fost la notar şi mi-a dat delegare să-i vând apartamentul", ne-a declarat Violeta Balica.

Locatarii şi-au dat seama că ceva este în neregulă după ce ENET a oprit căldura la cele nouă blocuri care fac parte din Asociaţia 791, din zona Aleea Căminului. Ei ştiau că şi-au plătit facturile la căldură, dar de fapt banii şi i-a însuşit administratora.

De altfel, unul dintre locatari a trimis zilele trecute o petiţie online, prin care acuza abuzul administratorei pentru oprirea căldurii în bloc pe data de 30 noiembrie, fără să ştie de fapt ce se ascundea în spatele acestei situaţii.

„Reclam lipsa agentului termic, apa calda si caldura care a fost oprit abuziv de catre doamna Pintea Florica, administratora a asociatiei de proprietari nr. 791 sin Focsani jud. Vrancea pentru a doua oara in data de 30.11.2011.De ce abuziv?ENET-ul opreste furnizarea agentului termic pe scara unde datoria se ridica peste 6000 lei(60.000.000 lei vechi)datoria sacrii Aleea Caminului nr. 8 bl. C1 sc. 3 nu este mai mare sau egala cu suma de 6000 lei. Doamna administratora a oprot furnizarea la tot blocul C1 Dupa Str. Aleea Caminului Nr.8 ne raspunzand la solicitarea locatarilor care sunt cu plata la zi, de a da drumul la caldura.
Mai reclam si faptul ca nu a mai fost afisat tabelul cu cat este de plata pentru fiecare locatar in parte",
scrie un domn care se semnează Vali.

Am încercat să luăm legărura cu administratora de la Asociaţia 791 pentru a-i consemna punctul de vedere, dar aceasta nu a fost de găsit.

Nu este singurul caz din Focşani în care un administrator îşi însuşeşte sumele de bani plătite de locatari pentru utilităţi. Eugen Luca, fostul administrator al Asociaţiei 167, de pe strada Independenţei, a fost condamnat la închisoare, pentru delapidare, aducând un prejudiciu de peste 80.000 de lei. Acesta a fost dat în judecată de locatari pentru a fi recuperat prejudiciul, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite