Administratorii de blocuri din Focşani cer trecerea la întreţinere a animalelor de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva administratori de scări de bloc au propus ieri la dezbaterea pe care au avut-o cu primarul municipiului, Decebal Bacinschi ca proprietarii animalelor de companie să plătească întreţinere şi pentru acestea.

Nervos din cauza mizeriei lăsată în lift de patrupedul vecinului, George Calinciuc, preşedintele uneia dintre asociaţiile de proprietari din Focşani, i-a propus primarului să înfiinţeze năstruşnica taxă. "Câinele vecinului meu mereu îşi face nevoile în lift. Nu ai ce să îi faci că el ridică piciorul şi gata. Să îi punem pe cei care au animale în casă să plătească o taxă sau întreţinere. Îi spală cu apă în casă, beneficiază de cîăldura din calorifere. Deci e acelaşi lucru ca la noi nu? Pentru curăţarea liftului cine plăteşte?", a sugerat administratorul.

Săculeţ şi măturică în regulamentul primăriei

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi nu a luat în serios propunerea acestuia însă i-a răspuns spunându-i că există deja un proiect aprobat de Consiliul Local privind regulamentul pentru posesorii de animale de companie.

„Este stabilit clar prin proiect de hotărâre că cei care au animale de companie trebuie să meargă pe domeniul public permanent cu săculeţ, mănuşi şi măturică şi să cureţe locurile în care îşi face nevoile animalul. Sunt şi amenzi prevăzute pentru cei care nu respectă aceste reguli. Vom fi mai atenţi să verificăm dacă se respectă întocmai", a spus Bacinschi.

Proprietarii de animale din Focşani au primit cu reticenţă proiectul primăriei spunând că le este greu să mai care după ei săculeţ şi măturică atunci când ies la plimbare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite