Actorii vrânceni contestă mătrăşirea lor de la Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţele Adina Andrei, Nadina Damian şi regizoarea artistică Gina Lazăr, care vor fi puşi pe liber începând cu 1 aprilie de către conducerea Teatrului Municipal „Mr. Gh Pastia", ca urmare a restructurării posturilor, vor contesta decizia directorului.

Artiştii consideră că împotriva lor s-a consumat un abuz şi că înlăturarea lor nu face decât să ducă la dispariţia trupei de teatru din Focşani.

„El desfiinţând posturile noastre nu mai poată să susţină trupa. Deja teatrul avea şase actori, acum vor rămâne trei şi este imposibil de funcţionat într-o astfel de formulă. Vom contesta că ne-a oprit salariul pe luna februarie fără nicio justificare", ne-a declarat actriţa Adina Andrei.

De partea celor trei artiste date afară se numără şi actorul Adrian Damian, care nu a fost vizat direct de valul restructurării, dar care spune că îşi are soarta pecetluită.

„Teatrul trebuie să fie o instituţie democratică, unde deciziile se iau într-un consiliu artistic. Ştiu că mi se pregăteşte transformarea postului şi directorul Teatrului ia decizii unilateral. Îl acuz de mamagement defectuos. O să facem contestaţie pentru că desfiinţarea posturilor nu are nicio bază legală", spune actorul Adrian Damian.

Aduce colaboratori

În replică, directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh Pastia" spune că nu are niciun fel de emoţie, deoarece a respectat legea.

„După ce le-am comunicat că li se restructurează posturile s-au înscris într-un sindicat şi încearcă prin intermediul acestuia să pună presiune. Nu desfiinţăm teatrul, ci vom avea colaborări cu actori care pot aduna public în sală şi alături de nucleul rămas să realizăm spectacole pe placul focşănenilor", ne-a precizat Sorin Francu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite