Aberaţie / Elevii împart curtea şcolii cu săracii Focşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul beneficiarilor la ajutoarele alimentare de la UE se face prin curtea cantinei Liceului Pedagogic. Elevii spun că spaţiul şcolii este la discreţia tuturor şi că nu se simt în siguranţă. Primarul Decebal Bacinschi le transmite să ia notiţe, să vadă ce-i aşteaptă.

Mutarea locaţiei în care se distribuie ajutoarelele alimentare din stocurile de intervenţie U.E. de la Cantina de Ajutor Social la Cantina Liceului Pedagogic nu a fost una dintre cele mai fericite decizii luate de Primăria Focşani. Motivul: în perimetrul în case se găseşte sediul nefolosit al Cantinei de la Pedagogic se află şi alte spaţii şcolare, în care învaţă elevi de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea" şi Liceul de Arte „Gh. Tattarescu".

Practic, de câteva zile, de când a început nebunia distribuţiei alimentelor, în curtea interioară s-a creat un vacarm şi o aglomeraţie de nedescris, spaţiul fiind împărţit deopotrivă de elevi, dar şi de beneficiarii ajutoarelor.

Unde mai punem că accesul în curte este liber şi oricine poate pătrunde în liceu fără nicio problemă.

„De multe ori este gălăgie, pentru că oamenii se mai ceartă între ei cine să ia primii alimentele. Normal că orele de curs sunt deranjate de acest lucru. În plus, nu ne simţim în siguranţă. Când ieşim în pauză dăm nas în nas în curtea şcolii cu fel de fel de oameni", ne spune Alin Oprea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „V. Cotea".

Vor o altă cale de acces

Directorul instituţiei de învăţământ, Florin Iamandei, speră ca acţiunea Primăriei să nu dureze o veşnicie.

„Am să vorbesc cu primarul şi o să-l rog să facă o altă cale de acces pentru populaţie, dar nu prin curtea şcolii", ne-a răspuns Florin Iamandei.

La rândul său, conducerea Liceului de Arte spune că nu este normal ca elevii să fie amestecaţi cu populaţia care vine să-şi ridice ajutoarele. „Sinceră să fiu, mă deranjează că nu avem control asupra curţii şcolii. Înţeleg că şcolile sunt în administrarea Primăriei, dar lucrurile nu trebuie amestecate", spune Viorica Moldovianu, director la Liceul de Arte.

Cinism din partea primarului

Abordat în legătură cu această situaţie, primarul Decebal Bacinschi ne-a oferit un răspuns aproape năucitor.

„E bine că se distribuie ajutoare acolo, cu elevii de faţă, să vadă şi ei ce-i aşteaptă", a declarat cinic primarul Decebal Bacinschi, fără a preciza dacă va lua o măsură să îndrepte lucrurile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite