A început săptămâna prevenirii criminalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au împărţit pliante în Autogară
Poliţiştii au împărţit pliante în Autogară

Anul acesta se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale .

În perioada 26-30 septembrie 2011, se va derula, la nivel naţional si local, cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii".

"Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Poliţiei Române. Recomandările preventive şi demersurile Poliţiei de respectare a prevederilor legale au fost cu atât mai apreciate cu cât au fost prezentate într-o manieră interactivă şi inovativă", precizează insp. pr. Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

În fiecare zi, de astăzi şi până vineri, 30 septembrie, vor avea loc mai multe activităţi cu caracter preventiv după cum urmează: luni, 26 septembrie-prevenirea infractiunilor contra patrimoniului în mediul urban şi rural; marţi- prevenirea delincventei juvenile şi a victimizarii minorilor; miercuri- prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor; joi- prevenirea consumului de droguri, plante etnobotanice si alcool, prevenirea traficului de persoane şi vineri- siguranţa rutieră.

"Astăzi 26 septembrie in cadrul zilei dedicate prevenirii infractiunilor contra patrimoniului in mediul urban si rural, politistii au organizat dezbateri preventive cu asociaţii de proprietari, persoane de varsta a III a, administratori de societăţi comerciale, elevi. În cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" , Sectia pentru copii si tineret din municipiul Focsani a fost realizat un punct de informare, iar pentru prevenirea furturilor din patrimoniu a fost realizata o campanie de informare in sistem integrat, cu distribuire de materiale informative în zonele aglomerate Piata Moldovei, Autogara, zona centru", ne-a mai precizat insp. pr. Bogdan Toader.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite