A început controlul recensământului agricol în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sfârşitul lunii se va desfăşura un control al Recensământului General Agricol, pentru a se stabili dacă datele culese din teren corespund realităţii.În Vrancea sunt supuse verificărilor 207 exploataţii agricole

Pentru a se putea stabili marja de eroare a recensământului general agricol, încheiat de curând la nivel national, în Vrancea au fost alese în mod aleatoriu 207 exploataţii agricole pentru realizarea anchetei de control.

Este vorba de fapt de recenzarea din nou a gospodăriilor care au mai fost vizitate de reconzori, de data aceasta acţiunea fiind făcută de recenzori diferiţi, tocmai pentru a se verifica dacă datele culese în prima etapă corespund realităţii.

Formularul este mai puţin stufos decât cel din acâiunea precedentă şi cuprinde date despre terenul deţinut, efectivele de animale şi forţa de muncă din agricultură.


"Efectuarea acestei achete de control este necesară deoarece se va stabili, prin compararea înregistrǎrilor efectuate la ancheta de control cu cele obţinute la recensământ, natura erorilor constatate precum şi precizia datelor şi informaţiilor înregistrate în formularele de recensământ. Va fi urmarit totodată şi modul de completare a formularelor. De asemenea ancheta doreşte sa reliefeze şi calitatea materialelor puse la dispoziţia recenzorilor, a metodologiei şi nu în ultimul rând gradul de încredere în rezultatele recensământului",
a declarat Ion Oprea, prefectul judeţului.

Ancheta de control este realizata în localităţile Focsani, Fitioneşti şi Mera.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite