913 copii din Vrancea vor primi câte 200 de euro de la stat pentru calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrancea se află între primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor Programului "EURO 200". Poziţia nu poate fi îmbucurătoare deoarece arată nivelul sărăciei judeţului. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii, care nu are un venit brut mai mare de 48,06 lei pentru fiecare membru.

Marius Aga este unul dintre elevii care va beneficia de voucher-ul în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui PC. Elev în clasa a VI-a la Şcoala din Garoafa, este un copil care are rezultate foarte bune la învăţătură. La informatică este cel mai bun.


A participat la mai multe concursuri la care s-a clasat pe primele locuri. Părinţii lui Marius Aga trăiesc doar din grădinărit. Nu au loc de muncă, venitul lor fiind mai mult decât modest.

"Abia aştept să-mi cumpăr calculatorul la care visez de atâţia ani. Îmi place informatica şi vreau să aplic pentru a-mi continua studiile la un liceu de specialitate din Focşani. Visul meu este să mă fac profesor de informatică sau să lucrez într-o companie profesionistă de IT", a spus Marius Aga.
Produse de lux


Directoarea Şcolii Garoafa, Fănica David, spune că au apărut mai multe modificări pentru trierea dosarelor faţă de anii trecuţi.


"Există şi familii care au un venit de sub 100 de lei, dar care au în proprietate autoturisme, centrală de apartament sau alte lucruri considerate de lux. Copiii din aceste familii nu mai beneficiază de Proiectul 200", arată profesoara.


Bonurile valorice se eliberează între 24 si 30 iunie, iar achiziţionarea computerelor de la orice distribuitor de profil se poate face în intervalul 24 iunie - 31 august.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite