65 de proiectile neexplodate găsite pe câmp la Sihlea şi Slobozia Bradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muniţia a fost ridicată şi transportată de pirotehnişti în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Vrancea s-au deplasat ieri la faţa Sihlea, unde au identificat 41 de proiectile explozive de diferite calibre (76, 100 şi 152 mm).

Muniţia a fost descoperită de un bărbat din localitate pe un câmp de pe raza comunei.

Tot în cursul zilei de ieri, aceeaşi specialişti au mers şi în localitatea Slobozia Bradului de unde au ridicat 24 proiectile explozive de diferite calibre (57, 76, 10 şi 152 mm), găsite tot de un bărbat din localitate într-un şanţ de pe raza comunei.

În ambele cazuri muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

„Deşi muniţiile neexplodate provin din timpul celui de-al doilea Război Mondial, unele fiind descoperite în stare avansată de deteriorare, ele pot fi încă active şi pot provoca importante pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, recomandăm persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu le ridice, transporte sau să le introducă în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi", spun specialiştii pirotehnişti din cadrul ISU Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite