40 de pensii speciale din Vrancea, reduse drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii Vrancea a finalizat prima etapă a recalculării pensiilor speciale ale personalului auxiliar din instanţe, parlamentarilor şi personalului Curţii de Conturi, cele 41 de prsoane din judeţ pentru care s-a operat această recalculare urmând să primească acasă deciziile cu noua pensie.

Cu excepţia unei singure pensii, care a crescut cu 50 de lei, toate celelalte 40 de pensii stabilite în baza unor legi cu caracter special şi care au intrat în algoritmul de calcul prevăzut de Legea pensiilor au scăzut drastic, chiar şi cu 80%.

„Sunt pensii de 5.100 de lei care după recalculare au ajuns la 1.400 de lei, pensii de 4.900 de lei care au fost aduse la 1.300 de lei, dar sunt şi pensii de aproape 2.000 de lei care au fost înjumătăţite după recalcularea făcută potrivit legii", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul executiv al Casei de Pensii Vrancea.

Foştii parlamentari, afectaţi

Printre cei care vor resimţi efectele reducerii pensiei se numără şi profesorul Gheorghe Zaharia, fost parlamentar în legislatura 1990-1992, care beneficia de o pensie de parlamentar de 2.800 de lei.

„Nu mi-a parvenit încă decizia de la Casa de Pensii, dar m-am interesat şi am înţeles că voi pierde cam 600 de lei. Eu am avut de ales între pensia de parlamentar şi cea de la stat, care este de 2.100 de lei şi bineînţeles că am optat pentru venitul mai mare. Acum, că au fost aduse la acelaşi nivel voi vedea ce voi face", ne-a precizat profesorul Zaharia.

Acesta nu are de gând să conteste diminuarea pensiei speciale, ci va contesta pensia de profesor pe motiv că nu i-au fost luate în calcul orele suplimentare la catedră.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite