39 de pensionari vrânceni au primit bilete de tratament/ Alte 67 de bilete, cu plecare în intervalul 3 – 5 martie, urmează să fie distribuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele sunt alocate doar în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii. Până acum, au fost depuse 1.961 de cereri.

Dacă în urmă cu o lună, ghişeele Casei Judeţerne de Pensii Vrancea erau luate cu asalt de pensionari dornici să plece într-o staţiune balneoclimaterică, acum când
au venit biletele, o parte din ei nu a mai venit să şi le ridice.

Aşa se face că din totalul celor 47 de bilete, cu plecare în intervalul 14 - 15 februarie, au fost vândute
doar 39. Oficialii instituţiei vrânceni speră ca perioada 3 - 5 martie să fie mult mai solicitată, în condiţiile în care 67 de bilete îşi aşteaptă beneficiarii.

„Aceste bilete sunt alocate în staţiuni aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum
Amara, Lacu Sărat, Nicolina sau Sărata Monteoru. Urmează să se încheie contracte şi cu alte unităţi în vederea distribuirii mai multor bilete de tratament"
, declară Adrian Juravle, directorul Casei Judeţene de Pensii Vrancea.

Mii de cereri

Până acum, au fost depuse nu mai puţin de 1961 de cereri, însă foarte mulţi dintre solicitanţi vor să plece în staţiune în a doua jumătate a anului. „Am venit de pe acum ca să depun dosarul, însă aş vrea să plec prin luna septembrie, când termin şi cu treburile la câmp. Aş vrea să merg în staţiunea Lacul Sărat pentru că am probleme cu reumatismul", spune Viorica Novac (65 ani).

Pensionarii trebuie să plătească jumătate din pensia pe care o încasează în luna de acordare a biletului de tratament, al cărui preţ variază între 600 şi 1.000 de lei.

Anul trecut, aproximativ 4000 de vrânceni au primit bilete de tratament.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite