30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la Năneşti / Marfa era transportată cu o maşină închiriată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor au prins în noaptea de marţi spre miercuri un ilfovean ce transporta 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă pe DN 23, pe raza localităţii Năneşti.

Bogdan Munteanu, de 36 de ani, transporta marfa într-o dubă, ascunsă după baxuri din polistiren. Transportul ar fi trebuit să aibă loc de la Galaţi la Bucureşti.

Poliţiştii au refuzat să dea detalii despre ancheta pe are au demarat-o întrucât, spun ei, transportatorul face parte din o întreagă reţea a mafiei ce comercializează ţigări de contrabandă.

„Ţigările erau marca MT dar nu vă putem preciza încă de unde provin pentru că avem o anchetă demarată ce va fi continuată de colegii noştri de la Galaţi. Transportul a fost depistat de acelaşi poliţist care a prins în zonă şi alte ilegalităţi de acest gen, după ce şoferul dubei parcursese 100 de km. Era mascată bine în dubă marfa după baxurile de polistiren. Erau 68 de saci cu ţigări în mijloc dar poliţistul nostru a început să simtă astfel de cazuri de la distanţă", a declarat comisarul şef Vasile Marin, şef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspetoratului Judeţean de Poliţie Vrancea.

Duba de la „Rent a car"

Marfa a fost cotată de inspectorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor la o valoare de 140.000 de lei. Pentru a nu fi depistat uşor, şoferul a închiriat maşina de la o firmă de „Rent a car" din Bucureşti.

Bogdan Munteanu are acum dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală. Aceasta este cea mai consistentă captură de ţigări de contrabandă din Vrancea în acest an.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite