150.000 lei, costul lunar al parlamentarilor vrânceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Sorin Dumitrescu, Sorina Plăcintă sau Nici Săpunaru sunt trei dintre cei opt parlamentari costisitori. În timp ce pensionarii se târăsc de la o zi la alta cu câteva sute de lei, veniturile parlamentarilor de Vrancea ajung la cifre de neimaginat pentru muritorii de rând.

Mai citiţi şi:

Parlamentarii Prahovei se lăfăie pe bani publici

Deputatul PSD, Cristian Sorin Dumitrescu obţine lunar profit de 54.603 lei din indemnizaţia de la Camera Deputaţilor dar şi din activităţi de notariat şi din salariul de profesor universitar la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. Acesta nu a uitat să menţioneze în declaraţia de avere (foto) nici veniturile obţinute pe drepturi de autor: 164 de lei.

image

Deputatul ne asigură că indemnizaţia din banii publici nu a mai crescut faţă de anul trecut. „Eu am indemnizaţie bani în mână 56 de milioane (lei vechi - n.r.) dar nu a mai crescut. Am ceva mai mult faţă de ceilalţi colegi pentru că sunt şef de comisie", ne-a replicat deputatul Cristian Dumitrescu.

Cazarea, cea mai scumpă

Parlamentul României cheltuie în jur de 150.000 de lei pe lună pentru cei opt senatori şi deputaţi pentru judeţul Vrancea. Cele mai multe cheltuieli sunt înregistrate de cele mai multe ori pe cazare, în Bucureşti sau în străinătate. Conform listei cu cheltuieli de la Camera Deputaţilor, cel mai mult a înregistrat deputatul PSD, Ciprian Nica: 8.000 de lei.

În timp ce parlamentarii primesc „clasica" indemnizaţie de 40.000 - 60.000 de lei, în paralel derulează afaceri din care au profituri exorbitante. Potrivit declaraţiei de avere (foto), senatorul PD -L Sorina Luminiţa Plăcintă are venituri lunare de 135.315 lei obţinute în mare pe dividende de la Hotelul „Fashion Center" din Focşani, adică aproape un miliard şi jumătate de lei vechi, cât venitul a 300 de pensionari.

image

Puţini consilieri

Nici deputatul liberal Nini Săpunaru nu este mai departe. Câştigă lunar 36.000 de lei de la firma de proiectări SC „Europroiect" Focşani şi din indemnizaţia de la Parlament. Acesta mustăceşte însă la reducerile salariale. „Oricum pentru chirii la cabinete mai pui şi bani din buzunar. În America, parlamentarii au 150 de consilieri nu trei ca noi şi nu contează dacă deputatul e tâmpit. Îl fac ei să vorbească bine", ne-a spus deputatul Săpunaru.

Salariaţii pregătiţi de proteste privesc cu înverşunare cifrele ce reprezintă veniturile vrâncenilor din Parlament. „Nu am văzut atâţia bani în viaţa mea! Ei sunt aranjaţi, de ce le-ar mai păsa de noi? Să îi lase pe cei care ştiu cum e să fii amărât să rezolve problemele că aceia îşi dau interesul", ne-a spus Vasile Ioniţă, un pensionar din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite