13.000 de lei, salariu de magistrat în statul bolnav de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii trăiesc bine, misiunea de înfăptuire a justiţiei fiind, de departe, unul dintre cele mai profitabile job-uri la stat. Salariile judecătorilor din Vrancea depăşesc de regulă suta de milioane de lei vechi. Cu toate acestea, ei se tem de reducerile salariale anunţate.

Obligaţia de a fi obiectivi în sala de judecată le-a adus magistraţilor salarii de neimaginat pentru amărâţii de rând.

Majoritatea judecătorilor de la Tribunalul Vrancea dar şi de la Judecătoria Focşani au salarii ce sar de suta de milioane de lei vechi.

Citiţi şi : SCANDALOS / Salarii nesimţite pentru bugetarii vrânceni

În timp ce pensionarii renunţă la medicamente şi îşi reduc drastic norma zilnică de hrană, fiind nevoiţi să se descurce cu trei - patru sute de lei, magistraţii, plătiţi din bani publici pentru a fi garanţi ai aplicării legii, nu o duc deloc rău.

În Vrancea, potrivit declaraţiilor de avere, cap de afiş poate fi numită Adriana Copaci, judecător la Tribunalul Vrancea, care câştigă lunar nu mai puţin de 13.000 de lei (foto declaraţie de avere).

image

Următorii pe listă sunt Mihai Constantin, acum magistrat la Secţia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea cu 11.484 lei şi Măndica Badiu, de la Judecătoria Focşani, cu 10.100 lei pe lună.

Mult de muncă

Poate pentru unii inexplicabil, judecătorii se gândesc cu groază la reducerile salariale de 25 % chiar dacă acestea nu au fost încă operate. „Aceste reduceri pică greu şi pentru magistraţi. Nouă nu ne-au scăzut salariile faţă de anul trecut însă noi avem deficit de personal. Ne-ar trebui cel puţin 15 judecători la instanţele din judeţ pentru a fi cât de cât în schema volumului de muncă de astăzi, deci nu ne încadrăm la criteriul de reduceri salariale pe baza suprapopulării de personal", ne-a spus preşedintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Toni Neacşu, care potrivit declaraţiei de avere (foto) are un salariu de 9.308 lei.

image

Justiţia pune pile şi relaţii

„Coincidenţele" au făcut ca „justiţiarii" vrânceni să fie subiectele unor adevărate încrengături de relaţii cu persoane care acum se află în fruntea altor instituţii publice cu rol decisiv pentru comunitate.

Adriana Copaci, judecător la Tribunalul Vrancea este nimeni alta decât soţia preşedintelui Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate, Mihail Copaci.

Daniela Matache (foto), preşedinta Judecătoriei Focşani, este căsătorită cu directorul Direcţiei de Dezvoltare din Consiliul Judeţean, Iulian Matache, fost secretar de stat.

image

Nici Poliţia nu stă deoparte. Comisarul Georgel Badiu, ce candidează la şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie, este soţul judecătoarei Măndica Badiu iar judecătoarea Silvia Duţă este căsătorită cu Gică Duţă, şef birou Direcţia Silvică şi fost secretar de stat, ce deţine mii de hectare de pădure recent retrocedate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite