"Paraziţii" din blocul mizeriei riscă să fie evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de familii din blocul G2 vor ajunge în stradă, deoarece nu au contracte de închiriere. Persoanele care ocupă în mod abuziv locuinţele din fondul locativ de stat vor fi evacuate printr-o hotărâre a Consiliului Local. Deocamdată, amărâţii din Bahne mai sunt păsuiţi.

Lăcrămioara Partenie este una dintre chiriaşele care ocupă abuziv o garsonieră din blocul G2, zona Bahne.În mizera camera unde îşi duce traiul alături de soţ şi cei şapte copii, femeia s-a mutat în urmă cu nouă ani de zile, după ce o rudă a plecat în străinătate şi i-a dat-o ei în folosinţă.

Tocmai din cauza faptului că locuinţa figurează pe numele altei persoane, Lăcrămioara nu poate obţine un contract de închiriere. Astfel, femeia riscă să ajungă în stradă după ce regulemantul cadru va fi validat de către Prefectură, iar Consiliul Local Focşani hotărăşte demararea procedurilor de evacuare.

„În fiecare lună merg la Primărie şi mă rog să-mi facă un contract pe camera asta, că de primit un spaţiu mai mare nu am nicio şansă. Stau cu frica-n sân că o să ajung pe drumuri cu şapte copii. Deşi condiţiile sunt de nedescris, iar apă avem cu porţia, măcar am un acoperiş deasupra capului. Nici nu vreau să mă gândesc că voi fi dată afară", spune femeia.

Au intrat prin efracţie

Pe lângă persoanele care au intrat în posesia locuinţelor prin intermediul rudelor sau cunoştinţelor, fără a semnala la Primărie schimbarea locatarilor, se numără şi chiriaşii care au intrat cu forţa.

„Cei care sunt propuşi spre evacuare au intrat în camere abuziv, fără să aibă prioritate. Unii au primit cheia de la chiriaşii care stăteau cu forme legale, dar au renunţat la garsonieră, plecând în Italia. Sunt şi persoane care pur şi simplu au spart uşa şi s-au instalat acolo. I-am mai păsuit că erau familii numeroase, dar trebuie să se aplice legea şi în cazul lor", declară Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt al primăriei municipiului Focşani.

În blocul G2 din Bahne locuiesc 103 familii din care numai 70 au contracte de închiriere.

Familiile numeroase vor locuinţe mai mari

O parte dintre familiile care locuiesc legal în G2 nu mai suportă condiţiile mizere şi spaţiul extrem de mic unde sunt nevoiţi să stea alături de cinci sau şase copii. „În fiecare săptămână merg la Primărie ca să cer o locuinţă mai mare. Mereu îmi promit că mă rezolvă, dar numai vorba de ei", spune deznădăjduită Mirabela Matei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite