“Hoţii ne-au ciuruit două săptămâni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, au fost jefuite peste 100 de apartamente din Focşani. Spre disperarea păgubiţilor, spărgătorii sunt încă liberi. Numai în ultima săptămână, în cartierul ANL Sud hoţii au dat nu mai puţin de 20 spargeri la apartamente, furând bunuri în valoare de cel puţin 5.000 de euro.

Lui Marius Paraschivoiu i-a fost spart apartamentul în urmă cu două zile, hoţii lăsându-l fără laptop, aparat foto şi multe bijuterii, toate în valoare de peste 1.500 de euro.

Citiţi şi: Computere furate din şcoală la Răstoaca

"Sigur am fost urmăriţi pentru că au intrat prea uşor. Ştiau că nu suntem acasă. La laptop eu am o cameră video care merge non-stop şi înregistrează tot ce se întâmplă pe un site anume. Înainte de a pleca la serviciu am închis laptop-ul şi s-a dus totul. Puteam să-i prindem pe făptaşi cu acele imagini", ne-a spus bărbatul.

Cu victima în casă

Daniel Bălan este un alt focşănean căruia hoţii "i-au călcat" casa. Totul s-a întâmplat într-o linişte desăvârşită, astfel încât soţia sa, care făcea de mâncare în bucătărie, nu a auzit nimic.

"Spargerea a fost făcută între orele 8.00-14.00. Nu a simţit nimic. A stat în bucătărie până am venit eu de la muncă şi am văzut că îmi lipsesc mai multe de prin casă. Nu au forţat uşa. Au deschis-o cu o unealtă specială. Am schimbat şi eu uşa pentru că cea din lemn avea un butuc îngropat, iar hoţii îi pot veni de hac mult mai uşor decât la uşile metalice. Mi-au dispărut bunuri în valoare de peste 3.000 de euro", spune Daniel Bălan.


Hoţii nu au fost prinşi

Oamenii care locuiesc în cartierul ANL Sud sunt revoltaţi de felul în care oamenii legii îşi fac datoria.

"Ne-au spus să strângem bani ca să vină o echipă de jandarmi să păzească blocurile de aici. Mai bine angajăm un portar la fiecare bloc, exact ca în străinătate. După ce hoţii ne-au ciuruit de două săptămâni încoace, abia acum au trimis şi cei de la poliţie o maşină care se plimbă printre blocuri", ne-a spus Ionuţ Petrache, de la blocul ANL 6 D.

Poliţiştii cred că hoţii nu sunt din Vrancea şi de aceea misiunea lor este mai dificilă.

"Au fost şi cazuri în care hoţii au găsit uşile deschise şi au luat tot ce au găsit pe hol sau în camerele cele mai apropiate. Din apartamente au fost sustrase telefoane mobile, portofele, poşete, genţi de damă şi diplomat, dar cel mai mult s-a furat aparatură electronică", spun oamenii legii.

Poliţiştii din Focşani au postat afişe în scările de bloc şi au lăsat în cutiile poştale câte un pliant, prin care le recomandă locatarilor să-şi monteze interfon şi să încuie uşile, chiar şi atunci când sunt acasă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite