Craiova:Criza îi face pe craioveni vegetarieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Criza îi face pe craioveni vegetarieni
Craiova:Criza îi face pe craioveni vegetarieni

Comercianţii de carne se plâng că vânzările le-au scăzut de la începutul anului cu până la 30%.Oamenii spun că bugetul nu le mai permite să pună pe masă zilnic carne, dar că noul regim alimentar le face bine la sănătate.

 În hala de carne din Piaţa Centrală din Craiova era pustiu în această dimineaţă. Doar doi-trei craioveni treceau în grabă pe lângă produsele expuse în vitrină. Oamenii spun că acum consumă mai mult legume şi fructe, care sunt sănătoase şi costă mult mai puţin. „Cu 18 lei cât este un kilogram de carne de porc, cumpăr fasole, roşii, cartofi şi un kilogram de struguri. Am ajuns mai rău ca înainte de revoluţie. Banii nu ne mai ajung ca înainte. Criză, criză, dar eu ştiu că atunci când nu mai faci bani laşi la preţ, la noi însă este invers. Eu cred că nu sunt singurul care am devenit aproape vegetarian din Craiova. Ca mine sunt mulţi“, a spus Ionel Moţa, de 70 de ani.   

Carnea nevândută, mâncare la câini


Comercianţii spun că acum abia dacă mai reuşesc să vândă de 100 de lei pe parcursul unei zile. Au ajuns să rămână cu marfă de zeci de milioane de lei. „Noi nu avem cum să lăsăm la preţ. Cumpărăm la rândul nostru de la abator cu un preţ, este normal să vrem să câştigăm şi noi ceva. Craiovenii trec zilnic pe lângă tejgheaua noastră , dar puţini sunt aceia care mai şi scot bani din buzunar să cumpere măcar două kilograme de carne. De la începutul anului am pierdut mult“, a spus Ion Vîlceanu, comerciant.
Ţăranii care vin cu fructe şi legume proaspete au clienţi. Oamenii pleacă de la piaţă cu plasele încărcate de roşii, cartofi şi castraveţi.

Citeşte în „Adevărul de Seară“ de astăzi cine avut de câştigat de pe urma crizei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite