Craiova: Oltenii îl pun la zid pe Cornel Dinu: „Stă cam prost cu sănătatea mintală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce administratorul delegat al „câinilor roşii“ a afirmat aseară că primul titlu al Universităţii Craiova, cel din 1974, i-a fost furat lui Dinamo, antrenorul din acea vreme al oltenilor, Constantin Cernăianu, i-a răspuns pe măsură.

Războiul dintre Dinamo şi Craiova a început deja, deşi până la duelul direct din campionat mai sunt cinci zile. Administratorul delegat al „câinilor roşii“, Cornel Dinu, a ieşit aseară la atac şi a lansat bomba: Ştiinţa a furat titlul din 1974, iar păgubita este chiar Dinamo, echipă cu care oltenii s-au bătut până în ultimul minut al acelui sezon.

„În ’74, Craiova a furat campionatul lui Dinamo într-un mod ordinar. Miliţienii au venit şi au bătut banca de rezerve a lui Dinamo!“, a spus Dinu la GSP TV, făcând referire la un meci al „câinilor“ disputat în Bacău şi pierdut cu 2-1. Pe teren a ieşit atunci o bătaie în toată regula, iar Dinu susţine că Dinamo merita să câştige la „masa verde“.

Cel mai în măsură să vorbească despre acea perioadă este antrenorul de atunci al Ştiinţei, Constantin Cernăianu, cel cu care oltenii au obţinut în 1974 primul titlu din istorie.

Ei vorbesc de campionate furate? Şi în ‘74 au încercat să facă la fel ca în ’73, dar am remizat noi la Petrolul şi nu au mai avut ce face. Mă surprinde poziţia lui Dinu, îi ştiam un om echilibrat, i-am fost şi antrenor. Dar poate acum stă cam prost cu sănătatea mintală. Titlul a fost câştigat corect. Ei vorbesc de corectitudine? Am fost antrenor şi la Dinamo şi ştiu cum se luau titlurile, dar nu are rost să vorbim de asta“, ne-a declarat Cernăianu.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla istoria duelurilor Craiova - Dinamo din campionatele ’73 şi ’74.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite