Craiova:Pensionarii s-au călcat în picioare pentru un bilet de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljenii au stat ore bune la coadă pentru o vacanţă la mare sau la munte.Bătrânii se plâng că, după ani buni de muncă, au ajuns la mila unuia sau altuia.


Oamenii s-au înghesuit ieri la Casa Judeţeană de Pensii Dolj pentru un bilet de tratament în staţiunile din ţară. Ei s-au plâns de condiţiile în care au fost nevoiţi să aştepte şi au cerut să se deschidă mai multe ghişee de la care să poată ridica biletele. „ Stau la coadă de mai bine de trei ore. Noi am muncit, este dreptul nostru să primim ceea ce ni se cuvine, dar aici este bătaie de joc. Suntem bătrâni şi bolnavi, ne poate veni rău. Avem şi aşa tensiunea mare, dacă mai stăm şi în picioare atâta timp, vă daţi seama ce se poate întâmpla “, ne-a spus Gheorghe Stancu, pensionar.    

La Casa Judeţeană de Pensii sunt înregistrate în prezent peste 10.000 de cereri pentru lunile iulie, august şi septembrie.

Bătrânii vor neapărat să meargă în această perioadă la mare sau la munte, unde beneficiază de 18 zile de cazare şi masă la preţ redus, cam jumătate dintr-o pensie. „Nu avem cum să onorăm toate solicitările. Avem cel mult 4.000 de bilete pentru cele trei luni. Am discutat cu oamenii şi le-am spus că la toate ghişeele se lucrează.
Ei vin toţi odată, ca să fie siguri că pun mâna pe un bilet de tratament“, ne-a spus Oana Bică, director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Dolj.

Staţiunile balneo-climaterice şi cele de pe litoral


„Băile Felix, Herculane, Neptun, Jupiter şi Mamaia sunt destinaţile preferate ale pensionarilor. O să cerem suplimentarea numărului de  bilete de tratament, dar, în acest moment nu ştim nici noi ce se va întâmpla. Cert este că prioritate vor avea cei care au depus actele la timp şi au fost luaţi în evidenţă. Toate cererile au fost înregistrate pe calculator, pentru a nu exista nici un fel de probleme“, a mai precizat Oana Bică. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite