Tochitură cu carne şi gogoşari muraţi. Reţeta ideală pentru deliciul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tochitura este una dintre cele mai bune mâncăruri, mai ales dacă vremea este blândă şi poate fi pregătită la ceaun. Dar şi în cratiţă, preparată pe ochiul de la aragaz, poate ieşi delicioasă, iar dacă lângă tochitură se mai aruncă şi o lingură-două de mămăliguţă, succesul culinar va fi  garantat.

În zona Olteniei, tochitura se prepară din carne de porc, carne de pui şi cârnăciori afumaţi.

Mai întâi se călesc 2-3 cepe, tăiate fideluţă. Carnea se spală foarte bine, în mai multe ape, apoi se taie în cubuleţe potrivite şi se adaugă peste ceapa călită. Se lasă totul să se înăbuşe foarte bine, iar când carnea şi-a schimbat culoarea se acoperă totul cu apă şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, cel puţin o oră, o oră şi jumătate. 

În momentul în care carnea este aproape făcută, adăugăm 3-4 gogoşari muraţi, tăiaţi fideluţă.

Lăsăm să dea câteva clocote,  apoi stingem cu suc de roşii, iar la final adăugăm vegeta de casă, sare şi piper după gust. 

Tochitura rămâne la foc mic până când carnea este foarte bine făcută.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite