Craiova:Recolta ţăranilor este distrusă de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Recolta ţăranilor este distrusă de ploi
Craiova:Recolta ţăranilor este distrusă de ploi

Vremea rea din ultimele zile a umplut de tăciune grâul sătenilor din Dolj. Agricultorii sunt disperaţi şi spun că nu vor face recoltă nici cât să-şi hrănească păsările. Se uită spre cer şi întrabă de ce s-a ales praful de toată munca lor.

Ţăranii din mai multe localităţi doljene se plâng că ploile abundente din această perioadă le-au mănit grâul, orzul şi ovăzul. Reporterii „Adevărul de Seară” au făcut turul mai multor comune din judeţ, găsindu-i pe oameni în mijlocul câmpului. Nu mai ştiau de supărare că producţia de cereale le este este compromisă aproape integral.

Îşi lasă pârlog pământul


Florin Enache, de 51 de ani, din Teasc, ne povesteşte că mai bine de trei sferturi din suprafaţa pe care o deţine este plină de neghină. Doljeanul rupe un spic de grâu şi îl freacă în mâini să ne demonstreze că boabele sunt negre. „Rezerva de grâu de anul trecut s-a terminat, coteţele sunt pline de păsări şi animale şi nu am cu ce să le hrănesc. Am patru hectare de pământ, iar unul dintre ele l-am lăsat pârlog. Nu am mai avut bani să investesc în seminţe şi tratamente”, îşi arată îngrijorarea Florin Enache. Îşi aminteşte cu plăcere de vremurile bune, când scotea din agricultură bani destul de frumoşi, cât să trăiască fără grija zilei de mâine. Acum este speriat când intră în lanul de cereale. „Mă îngrozeşte gândul că am doi copii de crescut şi nu am cu ce să le fac o pâine. Treaba merge îngrozitor de slab. Plătesc cam 160 de mii de lei impozit pe pământ, iar înainte scoteam câte 1.500 de kilograme de grâu sau ovăz, dintr-un singur pogon. În prezent mă rog să iasă măcar 500 de kilograme. Dacă nu, facem foamea”, ne mai spune bărbatul despre condiţia agricultorilor din acest an.

Citeşte în „ Adevărul de Seară“, de astăzi despte culturile distruse din Dolj, din cauza ploilor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite