Craiova:Munca la negru, greu de stopat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Munca la negru, greu de stopat
Craiova:Munca la negru, greu de stopat

Patronii oferă angajaţilor salarii mizere fără forme legale.Oamenii spun că au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Veniturile lor s-au micşorat cu până la 50%, din cauza crizei financiare.

Felica Lăzăr are 27 de ani, iar de mai bine de trei luni munceşte fără forme legale. A aflat astăzi că patronul nu i-a operat nimic în cartea de muncă, chiar de la angajaţii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Asta este, ce să fac? Am cerut copie după cartea de muncă, că îmi trebuia la un împrumut. Nimeni nu mi-a spus că eu nu am plătite dările către stat. Nu am unde să mă duc, muncesc în continuare şi pe un salariu de nimic. De când cu criza economică, ne-a mai şi tăiat din leafă“, a povestit tânăra.

Amenzile nu îi spere pe unii patroni

Inspectorii ITM Dolj spun că, din păcate, unii oameni acceptă să muncească fără forme legale şi asta din cauză că nu au altă alternativă. „În luna iulie am efectuat controale la terase, în construcţii, în panficaţie şi alimentaţia publică. Am depistat 70 de persoane care nu aveau carte de muncă. Am aplicat amenzi în valoare de 112.000 lei şi i-am sesizat pe cei de la Finaţele Publice pentru evaziune fiscală. Noi încercăm să stopăm acest fenomen, însă din păcate ne luptăm cu morile de vânt. De la începutul anului, 277 de doljeni au fost găsiţi la locul de muncă, fără documente depuse la noi. În 2008, numărul acestora era undeva la 150“, a declarat Răducu Mitran, director coordonator adjunct pe relaţii de muncă, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj. 

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi câţi doljeni au fost găsiţi de la începutul anului muncind la negru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite