Craiova: 700 de personae fizice şi juridice datoare vândute statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza dublează numărul sechestrelor pe bunuri în Craiova. Oltenii renunţă la mâncare şi la plata facturilor la utilităţi pentru a nu rămâne pe drumuri.

Numărul sechestrelor puse pe bunurile s-a dublat de la începutul anului şi până în prezent, ajungând de la 350 la 700, conform declaraţiei lui Ioan Văcariu, director Serviciul de Taxe şi Impozite Craiova. „Noi nu stăm la discuţii cu nimeni şi vrem să ne recuperăm banii. Craiovenii care nu au mai trecut pe la ghişeu de mai bine de un an şi au o datorie mai mare de 1.000 de lei se pot trezi oricând cu angajaţii noştri la uşă. De cele mai multe ori vin şi plătesc de frică să nu rămână fără casă, maşină sau teren“, a spus directorul.

Electroputere Craiova pe listea neagră

Una din firmele cu datorii uriaşe către bugetul local este Electroputere. „Societatea nu a mai reuşit de ani buni să îşi achite creanţele, iar acum are 110 miliarde de lei vechi datorie la noi. Am pus sechestru pe terenul de fotbal, iar până în momentul când nu vor achita măcar o mică parte din sumă nu vom debloca sigiliul“, a mai precizat Ioan Văcariu, director Serviciul de Taxe şi Impozite Craiova. Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat al firmei a precizat că au avut loc discuţii între cele două părţi şi s-a ajuns la o înţelegere.„ Ne-am angajat ca în fiecare lună să virăm în contul instituţiei aflate în subordinea primăriei 250.000 de euro. Aşa sperăm măcar că ne vor mai păsui o vreme, până vom reuşi să strângem toată suma de bani“, a precizat liderul de sindicat al uzinei.

Doar trei-patru craioveni au venit să îşi plătească astăzi dările. „Am venit să văd mai întâi cât am de plată, iar când o să fac rost de bani o să vin să achit toată suma. Nu am mai reuşit de patru luni să pun deoparte nici măcar un leu, ne descurcăm greu cu banii“, a spus Ileana Călinescu.

Pensionarii nu sunt datornici

Majoritatea persoanelor care îşi plătesc la timp taxele şi impozitele sunt pensionari. „Noi avem 160.000 de contribuabili. Bâtrânii sunt cei care vin şi achită taxele şi impozitele pe tot anul. Majoritatea au plătit  la începutul anului când au avut şi o reducere de 10%. Pentru ei şi 1 leu contează“, a mai declarat Ioan Văcariu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite