Staţiunea cu ape minerale şi nămoluri  dintr-o comună din Dolj, transformată în complex balneoclimateric. Valoarea investiţiei: 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna doljeană Gighera există izvoare de ape minerale cu indicaţii terapeutice pentru o serie de afecţiuni. În zonă va fi construită un complex baleneoclimateric, iar valoarea investiţiei se ridică la suma de trei milioane de euro.

Oamenii din localitatea Gighera au povestit că vin zilnic şi iau apă din cele două izvoare cu care se tratează de diferite afecţiuni. „De mai bine de 20 de ani folosesc apă din cele două izvoare şi pot să spun cu mâna pe inimă că am fost ferit de boli. Vin oameni şi din străinătate aici la noi. Îşi umplu bidoanele cu apă şi pleacă. Un astfel de izvor este chiar în spatele casei mele. Din păcate sunt localnici care aruncă în zonă gunoiul, iar în momentul în care le atragi atenţia devin violenţi. Primarul ne-a promis că o să facă tot posibilul pentru a transforma zona într-un complex balneoclimateric“, a povestit un localnic.

Lucrările de transformare a localităţii Gighera într-o staţiune balneară au început în anul 1945. Cinci mai târziu, odată cu schimbarea regimului, investiţia a fost lăsată în paragină. Reprezentanţii primăriei au încercat de-a lungul anilor să obţină fonduri pentru a reabilitarea zonei. „Nu este prima dată când autorităţile încearcă să construiască o staţiune balneoclimaterică în zonă”, a precizat edilul Florin Neacşu.

Staţiunea cu ape minerale şi nămoluri cu calităţi terapeutice din comuna doljeană Ghighera va fi transformată într-un compex baleneoclimateric. „În zonă se va construi o bază de agrement cu suma de trei milioane de euro în care vor investi şi bulgarii. Pe lângă cele două izvoare, la Gighera plutim şi pe o baie de nămol. Cu siguranţă acest loc este o mină de aur. Oamenii vor veni să se trateze la noi în comună odată cu realizarea acestetei staţiuni”, a spus Ion Mitran.

În comuna Gighera există izvoare de ape minerale cu indicaţii terapeutice pentru o serie de afecţiuni care pot fi folosite atât pentru cură internă (reumatism, nevralgii, gută, boli gastro-intestinale, renale, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, gastro-duodenite periferice hiposecretorii, enterocolite cronice, colecistite cronice, dischinezii biliare) cât şi pentru cură externă, poliartroze, arterite şi artrite, boli ale oaselor şi muşchilor, afecţiuni dermatologice cronice, afecţiuni ale aparatului genital, sechele postoperatorii.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite