Craiova:Premieră de toamnă: chiriile stagnează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Premieră de toamnă: chiriile stagnează
Craiova:Premieră de toamnă: chiriile stagnează

Deşi începe anul şcolar, proprietarii menţin chiriile la acelaşi nivel .O garsonieră neamenajată într-o zonă mărginaşă poate fi închiriată cu mai puţin de 100 euro.

Revenirea elevilor şi studenţilor în Bănie la cursuri nu a avut efect asupra pieţei chiriilor din oraş, ca în alţi ani. Dacă agenţii imobiliari anunţau anul trecut o explozie a preţurilor cu aproape 30%, începutul lui septembrie 2009 nu aduce schimbări semnificative la tarife. Experţii în domeniu spun că, pe fondul crizei economice, tot mai mulţi români sunt atenţi la fiecare leu pe care trebuie să-l dea din buzunar şi nu mai acceptă orice ofertă venită din partea proprietarilor.

Craiovenii se îngrămădesc în locuinţe mici

Experţii imobiliari spun că proprietarii care au făcut investiţii în apartamente de 3-4 camere sunt cei mai afectaţi de vremurile grele din piaţa de profil. Cele mai căutate însă sunt în continuare garsonierele şi apartamentele de două camere. În funcţie de finisaje, un apartament de două camere într-o zonă mărginaşă a Craiovei, precum Craioviţa Nouă sau Valea Roşie, poate fi închiriat cu 150 până la 200 euro, în timp ce o locuinţă similară în zona centrală ajunge la 200 până la 300 euro, dacă amenajările interioare sunt de lux.
În aceste condiţii, chiriaşii au ales o soluţie pentru a face economii. „Criza economică influenţează toate domeniile, aşa că oamenii îşi măsoară absolut toate cheltuielile cu multă grijă. Acum chiriaşii încearcă să stea cât mai mulţi în suprafeţe locative cât mai mici“, a spus Cristian Clenciu, de la agenţia CDC Imobiliare din Craiova.

Potrivit acestuia, odată cu începutul anului şcolar şi a celui universitar, cererea de locuinţe pentru închiriere a crescut cu peste 20%.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite