Stadionul Oblemenco din Craiova va avea şase etaje. Construcţia va dura încă patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stadion oblemenco craiova

Stadionul Ion Oblemenco” din Craiova va avea şase etaje, însă el nu va fi finalizat în această lună, aşa cum a anunţat în mai constructorul.

Noul termen de finalizare a lucrărilor este de 4 luni.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova a fost decalat de mai multe ori, ultima dată din cauza unor infiltraţii de apă constatate în zona peluzei şi a tribunei a doua. Noul termen a fost 9 martie 2017. Gazonul urma să fie montat şi să poată fi folosit abia după aproximativ două luni de la instalare.

În vara trecută, recepţia fusese amânată din nou, de la luna noiembrie 2016, la luna februarie 2017.

În vara trecută, Olguţa Vasilescu, pe atunci primarul Craiovei, posta pe pagina sa de socializare. „Aşa cum am tot anunţat, construcţia stadionului va fi finalizată la sfârşitul anului (2016 – n.r.), iar suprafaţa de joc va fi gata în februarie – martie 2017, când va fi făcută şi recepţia. Nu este nimic schimbat faţă de ceea ce am anunţat deja. Nu se poate pune gazonul mai repede, având în vedere că macaralele nu pot fi scoase din mijlocul construcţiei până la finalizarea ei“, scria Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook, pe data de 7 iulie 2016.

Va avea 6 etaje

Stadionul Oblemenco va avea un regim de înălţime de P+6E, faţă de P+M+4E, cum era prevăzut iniţial, putând să găzduiască 30.983 de persoane, faţă de 30.000 cum era prevăzut anterior în proiect.

Dintre cele 30.983 locuri în tribune pentru spectatori, 232 locuri sunt pentru persoane cu dizabilităţi în scaune cu rotile, inclusiv însoţitori, alte 350 locuri pentru reprezentanţii mass-media, încă 2.368 locuri pentru spectatori VIP din care 440 locuri în loje şi 28.033 locuri pentru public.

Stadionul va avea o înălţime maximă de 50,14 m, o suprafaţă a  terenului de joc şi a zonei de protecţie de10.871 mp şi 7 niveluri.

„Având în vedere economiile realizate pe parcursul realizării investiţiei, datorate optimizării soluţiilor tehnice şi a dotărilor şi utilajelor necesare funcţionării stadionului, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 239.979 mii lei/52.656 mii euro”, se arată în documentul citat, cu precizarea că Primăria Craiova nu va contribui cu mai mult de 10% din valoarea totală estimată la momentul adoptării şi aprobării prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 475/11.09.2014, respectiv 10% din suma de 241.634,73 mii lei.

Necesitatea introducerii unui nivel nou faţă de conceptul iniţial a rezultat pentru asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor, conform UEFA Euro2020. Acestea, conform Studiului de fezabilitate din 2014, erau amplasate la nivelul 3, în skybox-urile de pe capete, cu vizibilitate redusă la terenul de fotbal. Acum vor fi situate la ultimul nivel al clădirii, cu vizibilitate 180 grade şi unghi de filmare corespunzător.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de HG al Ministerului Dezvoltării, conform cerinţelor UEFA EURO 2020, care solicită 4 studiouri outdoor.

„Urmarea a implementării unor soluţii optimizate şi adaptate la situaţia din teren, după efectuarea lucrărilor de demolare, precum şi pentru a asigurară cerinţele din UEFA EURO 2020 Tournament Requirements, pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării competiţiilor sportive de nivel FIFA, UEFA EURO 2020, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF –Liga I şi celelalte competiţii interne de fotbal, meciuri de rugby cu public pentru nivel mondial şi naţional - în varianta Rugby League city şi în varianta Rugby Union, a intervenit necesitatea revizuirii indicatorilor tehnico-economici avizaţi în baza Studiului de Fezabilitate emis în 2014 pentru Complexul Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal, situată în B-dul Ştirbei Voda nr.34, Municipiul Craiova, Judeţul Dolj”, se arată în motivarea proiectului de HG.

În martie se lucra de zor la interior

La jumătatea lunii martie, DigiSport scria că instalată prima tabelă, se lucrează de zor la interioare, la hotel, vestiare, restaurante, care erau gata în proporţie de 70%, iar jumătate din teren a fost eliberată pentru lucrările de drenaj.

”Noul stadion din Bănie, care va rivaliza fără probleme cu ”Arena Naţională”, va avea 5 etaje şi peste 30.000 de locuri. Suma totală a investiţiei se ridică la 55 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind acoperite în proporţie de 90% de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi 10% de Primăria Municipiului Craiova. Pe noul stadion, în afară de CS Universitatea Craiova, va mai putea juca şi echipa naţională a României”, scria atunci DigiSport.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite