Craiova:Poliţiştii, din nou în stradă pentru sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Poliţiştii, din nou în stradă pentru sporuri
Craiova:Poliţiştii, din nou în stradă pentru sporuri

Aproximativ 100 de oamenii înarmaţi cu fluiere şi pancarde au protestat în Piaţa Mihai Viteazul împotriva deficienţei de resurse financiare din sistem .

Poliţiştii au declarat că ei nu sunt o instituţie de plângăcioşi, dar le-a ajuns cuţitul la os. Sunt nevoiţi să cumpere din buzunarul propriu tot ceea ce au nevoie la birou. „Nu avem bani nici de coli de scris. În momentul când prindem un infractor, după care umblăm o bună perioadă de timp, mai avem de trecut un hop. Din păcate nu sunt fonduri pentru a scoate certificatul medico-legal, iar dosarul  nostru se duce pe apa sâmbetei“, a declarat Joni Bălan, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Dolj.

Vor protesta zilnic


Oamenii legii sunt hotrâţi să protesteze zilnic până în momentul în care doleanţele lor vor fi rezolvate. „Noi nu aveam nevoie de maşini scumpe şi care consumă mult. S-au cumprat jeepuri, care sunt folosite tot de cei de sus. Noi primim 20 de milioane de lei pe lună, din care şapte milioane se duc pe chirie, tot atât pe ratele la bancă şi mai faceţi şi dumneavoastră socoteala cu ce mai rămânem“, a spus Marius Voltireanu, poliţist la vama Calafat.


Unii poliţişti au venit în piaţa Prefecturii cu copilaşi de mână. Au strigat împreună cot la cot că vor să aibă cu ce să îşi întreţină familiile.„Până la urmă trebuie cineva să facă ceva, doar nu o să ne lase aşa. Ei nu înţeleg că tot cetăţenii sunt afectaţi. Pentru că noi nu suntem acum pe stradă, pentru ei este un mare pericol. Trebuie să ne înţeleagă. Şi noi, ca şi ei, trebuie să avem ce pune pe masă copiilor“, a spus agentul şef  Emil Truşcă.      
Oamenii au mai precizat că în momentul de faţă toate posturile au fost blocate. „6000 de locuri de muncă în momentul de faţă sunt vacante, ceea ce nu este normal. Deşi ministrul Dan Nica a promis că va căuta soluţii, noi suntem siguri că sporurile vor fi tăiate“, a mai declarat Joni Bălani, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Peronalului Contractual din Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite