Craiova:Discuţiile cu ministrul, agreate de sindicaliştii doljeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicatelor „Spiru Haret“ şi FSLI Dolj susţin modificările prevăzute în Codul pentru Educaţie în privinţa bacalaureatului şi tezelor cu subiect unic, însă se opun dezbaterii precipitate a Pachetului de legi pentru educaţie.

„Această grabă este suspectă şi nu trebuie pierdut din vedere că impactul este total. Deocamdată discuţiile nu sunt în defavoarea noastră, le aşteptam de mult timp“, declară Constantin Lungulescu, preşedintele „Spiru Haret“ Dolj.  Liderul de sindicat speră ca şi Statutul personalului didactic să fie inclus în Codul pentru educaţie şi să se renunţe la ideea trecerii acestuia prin asumarea răspunderii guvernamentale.

Legi care să împiedice instaurarea analfabetismului

Constantin Rada, liderul FSLI Dolj, spune că orice grabă este nejustificată, pentru că „este nevoie de legi la care să nu se mai vină cu amendamente, aşa cum se întâmplă de 20 de ani încoace“. Rada susţine desfiinţarea tezelor unice, pe care le consideră „o mare catastrofă pentru învăţământ“ şi crede că se impunea o schimbare şi în privinţa bacalaureatului. „Pentru absolvenţii de liceu două lucruri sunt esenţiale: să ştie să comunice şi să obţină informaţii, ceea ce înseamnă să vorbească o limbă străină, şi să ştie să utilizeze calculatorul. Sper ca întreaga clasă politică să înţeleagă necesitatea învăţământului pentru România, ca să nu devenim o ţară de analfabeţi“, a precizat Rada.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite