Craiova:Bătrâni şi săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Bătrâni şi săraci
Craiova:Bătrâni şi săraci

Peste 100 de vârstmici au stat la coadă ore bune pentru a lua bani cu împrumut de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

Peste 100 de persoane stăteau astăzi la coadă pentru a ridica bani. Unii cu capul în pământ , parcă ruşinaţi de situaţia în care au ajuns. Pensionarii ştiu că uneori asta este singura scăpare a lor de a ieşi din impas.

Oamenii spun că trăiesc mai rău decât înainte de Revoluţie
Mariana Negrin, de 86 de ani se ridică încet de pe scaunul din holul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Dolj şi, cu ajutorul unui toiag, se îndreaptă către casierie să ridice banii pe care i-a împrumutat. Bătrâna este bolnavă şi abia poate merge, dar spune că a făcut acest efort pentru  nepotul ei, care vrea să îşi ridice o casă. “Am plecat de la ora 7.00 dimineaţa de acasă. Sunt din Malu Mare şi i-am promis nepotului meu pe care l-am crescut că o să îl ajut. Mă bucur din suflet că la vârsta mea mai pot face ceva pentru el. Este lumina ochilor mei, pentru el mai trăiesc. Am luat împrumut 2.500 de lei şi chiar dacă nu îmi voi cumpăra nici măcar o îngheţată sunt fericită că l-am ajutat pe băiat”, spune bătrâna, strângând la piept banii împrumutaţi.

„Eu am venit pentru 700 de lei, aştept de două luni să mi se acorde suma cerută. Am ajuns rău de tot, să fim în situaţia în care nu avem ce să punem pe masă. Asta este ţara în care trăim, iar din păcate, unii cred că noi, bătrânii o ducem bine. Recunosc că sunt zile în care am mâncat ce am avut şi mi-am împărţit banii în aşa fel încât să îmi ajungă toată luna. Pensia mea de 650 de lei se duce pe medicamente şi facturi la întreţinere. Ce mai rămâne, faceţi şi dumneavoastră socoteala”, spune Ana Ivan, de 61 de ani din Craiova.

Cereri cu 40% mai mult

Reprezentanţi din conducerea CARP Dolj spun că numai în august au fost acordate 615 împrumuturi şi că unii pensionari nu mai pot să îşi achite datoriile. “Noi avem deja programări până în octombrie. Oamenii pot veni să depună cereri, dar nu ne putem abate de garficul făcut. Bătrânii se împrumută pentru a cumpăra lemne pentru iarnă, medicamente şi, ce este cel mai trist, pentru a avea ce pune pe masă. Cei mai mulţi cer sume mici, între 500 şi 2.500 de lei“, a declarat Viorica Petre, locţiitor al preşedintelui CARP Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite