Craiova: Un copil a murit în excursie- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre moartea unui copil hipoacuzic de la Şcoala Specială “Sfântul Vasile” din Craiova într-o excursie organizată de conducerea unităţii de învăţământ , dar şi despre semnele de circulaţie ascunse în pomi pe strada Calea Bucureşti.

Un copil hipoacuzic, elev în clasa a V-a la Şcoala Specială „Sfântul Vasile“ din Craiova, a murit în ultima excursie organizată de reprezentanţii unităţii şcolare, scrie Gazeta de Sud. Conducerea şcolii susţine că băiatul a murit înecat într-unul din ştrandurile de la Lacul Sărat, în porţiunea destinată copiilor, de doar 70 de centimetri adâncime. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj acuză însă reprezentanţii Şcolii „Sfântul Vasile“ că au organizat această excursie fără să aibă avizele necesare, „orice schimbare a orarului într-o unitate de învăţământ putându-se face doar la decizia directorului şcolii, dar obligatoriu cu acordul inspectoratului şcolar“.

Şoferi, atenţie la semnele din pomi! În fiecare primăvară, angajaţii RAADPFL ies pe străzile Craiovei pentru a înlătura crengile sau vegetaţia ce acoperă indicatoarele de circulaţie, siguranţa traficului fiind prioritară. Nu puţine sunt însă cazurile în care pe străduţele ce se pierd prin cartiere semnul ce anunţă existenţa unei treceri de pietoni poate fi observat doar când aproape ai trecut pe lângă el sau când triunghiul roşu ce te obligă să cedezi trecerea îţi sare în ochi când pe jumătate eşti în intersecţie. Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi citi în cotidianul Ediţie Specială.

Consiliul Judeţean, interesat de terenul Aeroclubului “Oltenia”, titrează azi în paginile sale cotidianul Cuvântul Libertăţii. Având în plan dezvoltarea Aeroportului Internaţional Craiova, conducerea Consiliului Judeţean Dolj a început să studieze diverse variante de extindere a acestuia şi, astfel, a descoperit că lângă gardul care împrejmuieşte pista există o suprafaţă de 19 ha de teren, care aparţin Aeroclubului “Oltenia”, şi care ar fi extrem de utilă aeroportului. Fără să stea pe gânduri, conducerea administraţiei doljene a şi făcut o adresă către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, în subordinea căruia se află aeroclubul, propunând fie un schimb de terenuri, fie închirierea celor 19 ha. Dacă răspunsul va fi afirmativ, aşa cum speră preşedintele Ion Prioteasa, aici ar urma să vină o companie care să asigure mentenanţa avioanelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite