Craiova:Cutia milei afectată serios de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii spun că nu îşi mai permit să dea acatiste, iar de donaţii nici nu se mai pune problema. Preoţii dau vina pe criza economică şi pe faptul că tot mai mulţi olteni au rămas fără un loc de muncă.


Oamenii care în urmă cu făceau şase luni donaţii cer  acum sprijinul slujitorilor Domnului.„Recunosc că nu am mai pus demult bani la cutia milei.Dacă înainte lăsam câteva sute de lei pe săptămână la biserică, acum numai am de unde.Am ajuns să trăim mai rău ca înainte de revoluţie.O să ajungem să numai avem nici măcar un leu să putem dăm un acatis pentru familia noastră“, a spus Ionela Mateescu, de 62 de ani din Craiova.

image
image





Servicii pe bani puţini

Vasile Motorga, preotul Biserici Sfinţii Apostol susţin că vânzările produselor au scăzut cu mai mult de 20%.„Dacă oamenii cumpărau până acum patru lumânări, acum au renunţat la două.Şi banii pentru serviciile prestate numai sunt la fel.Dacă până acum un an oamenii ne dădeau 10 lei, acum abia dacă mai dau un leu. Lumea este săracă, iar nu se ştie cu exactitate cam peste cât timp vom ieşi din acest imaps“, a povestit părintele.

image




Contribuţia de la oameni a scăzut



Biserica ortodoză a început să o ducă din ce în ce mai rău. Contribuţia din partea locuitorilor Băniei a scăzut şi ea.„ Acum dintr-un număr de 100 de craiovenii,abia dacă unul mai vine el la noi să achite. Toţi banii pe care noi îi strângeam îi investeam la rândul nostru în reconstrucţia bisericii sau unde mai era nevoie.Acum trebuie să ne descurcăm cum putem“,a mai spus Vasile Motorga, preotul Biserici Sfinţii Apostol.


Enoriaşii consideră că biserica ar trebui să fie ajutată mult mai mult.„Nu este normal să vedem în unele cartiere, construcţii ale unor lăcaşe de cult care nu au mai fost refăcute din cauza crizei finaciare.Este normal ca să beneficieze de un sprijini mai mare din partea statului.Când este campanie tot se îngrămădesc să participe la slujbe să fie văzuţi, iar aopi uită să mai treacă pe acolo“, a declarat Virginia Păunescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite