Cum să vă pregătiţi casa pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să evitaţi surprizele neplăcute odată cu furnizarea agentului termic, curăţaţi cu grijă caloriferele. Mai sunt doar câteva săptămâni până când sezonul rece va veni şi este bine ca temperaturile mici să vă găsească casa pregătită.

Aţi auzit deseori vecinii plângându-se de faptul că, deşi dau o groază de bani pentru încălzirea apartamentului în timpul iernii, mercurul termometrului de interior se încăpăţânează să rămână jos? Nu cădeţi în aceeaşi capcană! Pentru a vă asigura că nu pierdeţi căldura pe care o plătiţi scump, este necesar să faceţi câteva mici modificări acum, cât vremea mai ţine cu dumneavoastră. Primul pas este să verificaţi ferestrele. Dacă acestea sunt vechi, ar fi indicat să investiţi în ferestre din profil PVC cu geam termopan. Dacă staţi prost cu banii, apelaţi la un meşter care să repare ferestrele stricate. Chiar şi în cazul în care ferestrele sunt bune, este bine să folosiţi şi pernuţe izolatoare.

După ce aţi terminat cu ferestrele, treceţi la uşi, o altă cauză pentru pierderile de căldură. Pereţii exteriori ai apartamentului sunt întotdeauna mai reci, iar încăperile în care se află aceşti pereţi se încălzesc mai greu iarna. O soluţie ar fi să îi izolaţi cu plăci de polistiren, astfel încât consumul de energie va fi mai mic. Un alt pas
important în pregătirea apartamentului pentru sezonul rece este verificarea tuturor instalaţiilor, ca să nu aveţi surprize neplăcute în momentul în care Regia de Termoficare va decide să furnizeze agent termic. Caloriferul se spală toamna, în cadă sau în exteriorul blocului.Apelaţi pentru această operaţiune la un instalator profesionist. Caloriferul
se demontează, se pune în cadă şi se spală cu o pompă care introduce jeturi de apă sub presiune. Pentru operaţiune de curăţare se folosesc instrumente speciale, care nu pun în pericol integritatea caloriferului. După ce s-a efectuat procesul de curăţare, este indicat să se închidă robineţii deoarece când se fac probele de toamnă poate ajunge apa murdară în ele“, a spus Radu Petrovici, instalator în Bănie.

Nu uitaţi de ghivecele de flori

Un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont atunci când faceţi pregătirile pentru iarnă sunt draperiile. În cazul în care aveţi draperii groase, renunţaţi la ele pentru că acestea nu fac decât să reţină căldura emanată de calorifere şi, în plus, fac încăperile mult mai întunecoase. Dacă ai parcurs toţi aceşti paşi, nu trebuie să uiţi nici de florile din ghivece. Dacă acestea sunt puse în apropierea unei surse de căldură, cu siguranţă se vor usca, iar dacă sunt amplasate pe balcon, vor îngheţa. Încearcă să le găseşti un loc potrivit, cu lumină suficientă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite