Craiova: Un tânăr a fost împuşcat în picior de un poliţist (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un tânăr a fost împuşcat în picior de un poliţist (GALERIE FOTO)
Craiova: Un tânăr a fost împuşcat în picior de un poliţist (GALERIE FOTO)

Incidentul s-a petrecut aseară, în comuna doljeană Lipov. Florin Franţuz, în vârstă de 25 de ani, a fost rănit la piciorul drept. Bărbatul se află internat la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Bărbatul susţine că poliţistul Ilie Gabriela tras în el fără niciun motiv şi că nu i-a dat nici măcar un avertisment. „A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul“, a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Tânărul Florin Franţuz este suspectat că s-ar fi aflat la furat. Poliţistul este audiat la Parchet.

Poliţistul din Lipovu, a declarat că tânărul de 25 de ani a vrut să îl lovească cu furca. „A spart geamul la maşină,a înfipt furca în portieră. Dacă nu mă feream mă lovea. Am scos pistolul şi am tras două gloanţe în piciorul drept. Viaţa mea a fost pusă în pericol. În căruţă avea coceni, pe care îi furase de pe câmp.“, a povestit agentul Ilie Gabriel .

De pe patul spitalului, Florin Franţuz a spus că el este victima poliţistului. Ba mai mult bărbatul a adus acuzaţii grave la adresa agentului. „În urmă cu o lună de zile mi-a cerut o sumă de bani. Cum nu am avut de unde să îi dau, mi-a spus că mă aranjează el. Nu este adevărat că am vrut să îl lovesc. De frică am spart şi eu un geam de la maşina pe care o conducea“, a declarat bărbatul din Lipovu.

S-a stabilit că poliţistul a folosit corect arma din dotare. Viaţa lui a fost pusă în pericol şi era normal să se apere“,a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Florin Franţuz din Lipovu se află în afara orcărui pericol.„Când a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova prezenta două plăgi prin împuşcare.Medicii i-au acordat îngrijiri medicale, iar mâine va fi externat“,a spus Mariana Trică, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean din Craiova.
Florin Franţuz este păzit în momentul de faţă de poliţişti, ca nu cumva acesta să fugă din spital.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite