O casă parohială din Craiova va fi transformată în Centru Social pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Dezvoltare Regională S-V Oltenia a anunţat că astăzi au fost semnate două proiecte noi. Unul dintre acestea prevede reabilitarea şi amenajarea unei case parohiale care ulterior va deveni centru social.

Potrivit unui comunicat de presă, la data de 30 august 2011, Înalt Preasfinţitul Părinte dr. Irineu Ion Popa, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei a semnat alături de Marilena Bogheanu, directorul ADR Oltenia două noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

„Proiectul ”Reabilitare, amenajare, etajare şi schimbare destinaţie din casă parohială în centru social” (str. Amaradia, Nr. 15-17, Craiova, Dolj), în valoare totală de 3.321.222,42  lei din care finanţarea nerambursabilă este de 2.623.857,68  lei, se adresează copiilor proveniţi din familiile cu venituri reduse şi a celor expuşi marginalizării sociale“, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor ADR, clădirea va fi reabilitată şi modernizată şi va funcţia ca Centru Social de zi pentru copii „Anastasia“. „Vor fi create spaţii pentru activităţi instructiv-educaţionale, birou/cabinet medical,  sală spectacole şi activităţi artistice, sală de clasa/joc, sală de mese, vestiar copii, oficiu, grupuri sanitare pentru copii şi  pentru persoane cu dizabilitaţi, birou coordonare, birou monitorizare şi evaluare cazuri sociale, două săli de odihnă pentru copii“, se precizează în comunicatul de presă.

Pentru cel de-al doilea proiect beneficiar este tot Arhiepiscopia Craiovei, fiind vorba de  „Centru social multifuncţional în Tg Jiu“. Valoare acestuia este de 3,7 milioane de lei şi se adresează copiilor dezavantajaţi din punct de vedere social  din judeţul Gorj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite