Craiova:Teambuildingul la munte, bucuria operatorilor în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Teambuildingul la munte, bucuria operatorilor în turism
Craiova:Teambuildingul la munte, bucuria operatorilor în turism

O noapte de cazare pentru un angajat costă compania aproximativ 55 euro.Tot mai multe companii doljene organizează ieşiri de weekend în care angajaţii au ocazia să se cunoască şi să interacţioneze.

Nu este făcut pentru a afla câtă bere duce colegul de proiect sau ce manii are şeful. Teambuildingul, pe româneşte construirea echipei, îşi propune să descopere punctele comune ale angajaţilor într-o companie şi să îi determine să lucreze mai eficient împreună prin desfăşurarea unor activităţi relaxante. Pentru că teambuilding-urile au loc, de obicei, la munte la sfârşit de săptămână, această metodă de motivare a salariaţilor nu face decât să-i bucure pe operatorii din turism. Potrivit acestora, în ultima vreme, tot mai multe societăţi private din Craiova au descoperit beneficiile teambuildingului şi au solicitat pachete turistice pentru angajaţi. „Astfel de activităţi sunt din ce în ce mai solicitate de către angajatorii doljeni. În funcţie de numărul de persoane care vin în asemenea excursii şi de numărul de zile, hotelierii aplică reduceri la pachetele turistice“, a spus Lidia Teodosescu, reprezentanta agenţiei Palace Tour din Craiova.

Teambuildingul întăreşte echipa

Ca să-şi destindă angajaţii, şefii solicită la cazare şi facilităţi precum piscină, saună, SPA, terenuri de sport sau punerea la dispoziţie a unor ambarcaţiuni, în funcţie locaţia aleasă. De obicei, hotelurile sau pensiunile sunt dotate cu săli de conferinţă, pentru şedinţele staff-ului. Sorin Găvănescu, managerul firmei IT SIX Global Services din Craiova, a cărei angajaţi au fost de curând  într-un teambuilding la Orşova, susţine că asemenea ieşiri contribuie la dezvoltarea afacerii. „S-a dorit solidificarea grupului de management şi a ideii de apartenenţă la un grup, coeziune, lucru împreună, brainstorming, team work, dar şi recompensa pentru patru ani de muncă şi de realizări“, a spus Găvănescu.

Cazarea unui angajat, între 55 şi 80 de euro pe noapte

Agenţii de turism spun că o noapte de cazare pentru un angajat costă, în medie, 55 euro, dar poate ajunge şi la 80 euro dacă hotelul ales este unul de trei-patru stele, iar în pachet sunt incluse coffee-break-uri. „De curând o firmă care ne-a solicitat organizarea unui teambuilding pe Valea Prahovei a plătit pentru fiecare angajat 79 de euro pe o noapte de cazare cu mic dejun inclus. Dacă grupul este numeros, putem obţine şi reduceri de 10 euro la aceste tarife“,a spus Ramona Găvan, director de marketing la agenţia Marshal Turism. Potrivit operatorilor, locaţiile preferate de firme pentru desfăşurarea de teambuildinguri sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, iar pentru olteni, zona Porţile de Fier, dar şi staţiunile de pe Valea Oltului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite