Animale omorâte cu Furadan de o bătrână de 70 de ani. Femeia riscă până la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii animalelor ucise cu furadan au depus plângere la poliţie împotriva vecinei lor
Proprietarii animalelor ucise cu furadan au depus plângere la poliţie împotriva vecinei lor

Ecaterina Mazilu, în vîrstă de 70 de ani, din Craiova, este acuzată de vecinii ei că le-a omorât animalele din curte cu Furadan. Femeia susţine că este nevinovată şi că nu ştie ce s-a întâmplat în seara de 27 iunie,atunci când au murit piscicile şi câinii vecinilor.

Oamenii povestesc că pe data de 27 iunie, femeia a aruncat mâncare la câinii şi pisicile lor, după care animalele au murit pe capete „Iniţial nu am ştiu cine le-a omorât. Eu am camere montate, iar când ne-am uitat pe imagini am văzut cum vecina noastră a scos dintr-o plasă mai multe bucăţi de cârnaţi pe care le-a aruncat animalelor. Mie mi-au murit trei pisici şi un câine. Am cerut celor de la Direcţia Sanitar Veterinară, să le facă analizele pentru a afla cauza decesului. M-am îngrozit când am aflat că au fost otrăvite cu Furadan. Nu înţeleg de ce a făcut acest lucru. Ce rău i-au făcut? Eu am depus plângere la poliţie împotriva Ecaterinei Mazilu şi am pus la dispoziţia oamenilor legii imaginile în care se vede clar ce face“, a spus cu lacrimi în ochi Anca Dobrin, în vîrstă de 45 de ani.

VIDEO –Vezi aici cum bătrâna aruncă dintr-o pungă mâncare la animale 

„Eu nu ţin evidenţa câinilor şi pisicilor“

Ecaterina Mazilu, femeia acuzată că a omorât câinii şi pisicile vecinilor de pe strada 1848 din Craiova, susţine că este nevinovată „ Am aruncat resturi la animale. Eu nu ţin evidenţa câinilor şi piscicilor de pe stradă, aşa că nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu eu am aruncat cu Furadan“, a spus supărată femeia.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

furadan 2

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de moartea necuvîntătoarelor „S-a întocmit un dosar penal, iar în momentul de faţă se fac cercetării conform legii 9, privind protecţia animalelor. Direcţia Sanitar Veterinară, a stabilit în urma expertizelor făcute că în organismul animalelor a exista Furadan“, a spus Amelia Căprărin, purtătorul de cuvînt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Vecinii femeii acuzate că a otrăvit animalele cu furadan, mai declarat că şi viaţa lor a fost pusă în pericol „Mie mi-a murit căţelul. Nu înţeleg de ce l-a otrăvit. Până la urmă nu i-a făcut absolut nimic. Era cuminte şi stătea aici lângă poartă. Nu s-a gândit nici măcar o clipă atunci când a aruncat cu Furadan pe stradă că şi noi putem avea de suferit. Dacă puneam mâna din greşeală pe substanţă şi uitam să ne mai spălăm. Eram şi noi acuma morţi la fel ca animalele ucise“, a spus o femeie.

Proprietarii animalelor moarte sunt revoltaţi şi vor ca vecina lor să plătească pentru ce a făcut „Este normal să fie trasă la răspundere pentru tot ce a făcut“, a spus Ionela Gheară.

Dacă va fi găsită vinovată femeia acuzată că a omorît mai multe animale cu Furadan poate sta în spatele gratiilor până la trei ani.

Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe bază de Carbofuran destinat tratamentului seminţelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahăr. Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal.

Furadanul nu se poate comercializa întrucât face parte din grupa unu de toxicitate.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite