Craiova: La mulţi ani, maestre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: La mulţi ani, maestre!
Craiova: La mulţi ani, maestre!

Caricaturistul Gabriel Bratu, cel care l-a descoperit pe Popa’s, se petrece azi, la 75 de ani de existenţă, cu gaşca celor „tineri“ din arta plastică a Cetăţii Banilor.

Muzeul de Artă îi vernisa la sfârşit de octombrie expoziţia aniversară „Gabriel Bratu - 75 de ani“, o dată cu expoziţia lui Ştefan Popa Popa’s şi cu Salonul Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu - Găină“. I-a urat atunci mult mai tânărului Popa’s să se revadă şi la expoziţia de 100 de ani a acestuia. Mereu spune că este al doilea caricaturist din România „după domnul Albert Poch ca vârstă şi după domnul Popa’s ca volum“.

image



Creativ cu multe premii

Simţul umorului şi ironia fină din caricaturile sale i-au adus lui Gabriel Bratu premii de pomină precum „Harababura“ sau „Umor la gura Humorului“. Lucrările sale au ajuns în saloane internaţionale de caricatură din Japonia, Canada şi Europa. Este de găsit chiar şi în Albumul „Maeştrii caricaturii româneşti“, din Moscova, în „The Cartoon Aid Olympic Book“ de la Londra sau „Witty World“ - Los Angeles.

La o bere cu maeştrii

Şi acum îi are aproape pe cei alături de care a deschis ochii în arta plastică a Craiovei: Eustaţiu Gregorian, Viorel Penişoară Stegaru, Vasile Buz . „Evident că mă voi întâlnii cu prietenii mei, aşa cum fac de obicei“, spune artistul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite