O nouă metodă de a face bani online: Cum rişti 12 ani de puşcărie spărgând adrese de mail la comanda soţilor geloşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă îndeletnicire informatică a început să facă furori pe internet. Câteva persoane care oferă servicii de spart parole de messenger şi mail îşi fac reclamă pe forumurile ziarelor online. Mulţi nu ştiu că invadarea intimităţii unei persoane constituite infracţiune şi se poate pedepsi cu închisoare până la 12 ani. Reporterul Adevărul de Seară a intrat în contact cu hacker care îţi livrează contracost parola de mail a

De câteva luni formurile ziarelor naţioanale şi locale sunt invadate de anunţuri prin care eşti invitat să pătrunzi în intimitatea persoanei iubite aflând mail-uri pe care le trimite sau primeşte. Anunţurile postate pe post de comentarii la articole de pe primele pagini ale publicaţiilor online sună în felul următor:

„OBTINERE PAROLA MAIL/MESSENGER IN VEDEREA SUPRAVEGHERII ACTIVITATII PERSOANEI IUBITE.
Vezi emailuri primite/trimise, contacte, arhive, matrimoniale.
Discretie garantata. Pret minim + dovezi.
Cere detalii la emailul : C o n j u g a L e @ m a i l . c o m (fara spatii!)“

Anunţurile prin care încearcă să te tenteze să spionezi persoana iubită sunt formulate în mai multe feluri, iar la contact sunt trecute adrese diferite, pe semne că fie sunt mai multe persoane care se ocupă cu aceeaşi activitate, fie încearcă să diversifice anunţul.

Iată alte două anunţuri postate pe forumul adevarul.it cu două adrese de contact diferite:

image
image

Cum funcţionează afacerea:

Reporterul Adevărul de Seară a intrat în contact cu unul dintre hackeri care câştigă bani din spargerea de parole de mail. Folosind un mail înregistrat pe numele unei persoane fictive, reporterul a intrat în legătură cu persoana care îşi face reclamă pe forumuri cerând mai multe detalii despre serviciu. La câteva ore de la contactarea a sosit şi răspunsul.

În mail, hackerul explică faptul că odată cu obţinerea parolei de messenger, solicitantul va putea să citească arhiva de discuţii a persoanei vizate, dacă această opţiune a fost activată.

„Garantam discretie, pret redus platit pe baza de dovezi solide. Oferim si cerem seriozitate maxima“, promit hackeri în mail.

Din mail mai aflăm că serviciul costă 30 de euro şi că sunt necesare mai multe date despre persoane pe care vrem să o spionăm, precum şi site-urile de socializare pe care le vizitează respectivul/a:

image

Ce nu ştiu mulţi este faptul că astfel de activităţi sunt considerate infracţiuni informatice şi ţin de Crima Organizată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, Florentina Popescu, persoanele care invadează intimitatea unei persoane spărgând parole de mail sau messenger se pot alege cu dosar penal, potrivit legii 161/2003, cap. 3, secţiunea 1, art. 42-47.

image

„Infracţiunile contra confidelităţii şi integrităţii datelor informatice este faptă penală şi pedeapsa este de la 3 luni la 3 ani şi maxim de la 5 luni la 12 ani“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Unul dintre celebrele cazuri cu persoane publice anchetate pentru acces ilegal la un sistem informatic este al poliţistului Cristian Cioacă. Procurorii DIICOT Braşov l-au cercetat pe Cioacă şi pe un coleg de serviciu al său pentru că au umblat prin calculatorul soţiei, după ce i-au spart parolele de acces. Colegul de serviciu l-ar fi ajutat pe Cioacă să acceseze mai multe fişiere din calculatorul Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioacă, la unul dintre termenele din instanţă. Foto: Stelian Grăjdan

În septembrie 2010 Cioacă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trei capete de acuzare, printre care şi infracţiunile informatice. Colegul său de serviciu a primit 1 an şi jumătate de închisoare, tot cu suspendare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite