Craiova:Bacul de toamnă ţine pe jar sute de liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Bacul de toamnă ţine pe jar sute de liceeni
Craiova:Bacul de toamnă ţine pe jar sute de liceeni

Peste 1.800 de absolvenţi de liceu susţin în aceste zile bacalaureatul. Ei sunt cei care provin fie din generaţiile trecute, fie din promoţia 2009, care au picat sau nu s-au prezentat în vară, ori au avut corigenţe.

Nicolae Murgescu a terminat Colegiul „Ion Mincu“ în 2006 şi a venit la proba orală la limba română pentru mărirea cinciului luat la română scris. „Nu vreau să muncesc în România şi acolo nu-mi trebuie diploma de bac, dar poate mă întorc şi o să am nevoie de ea“, a spus tânărul. Pe Dragoş Dobre l-a împiedicat corigenţa la matematică să dea bacul. La fel li s-a întâmplat Marinei Stancovici şi Vioricăi Roşu care au terminat în Basarab şi în Coandă. Marina, care vrea să fie coafează sau agent vamal, a mărturisit că nu i-a plăcut niciodată şcoala. Viorica în schimb nu a crezut vreodată că ar putea rămâne corigentă. Ea vrea să urmeze Jurnalismul la Craiova şi facă un curs de televiziune în capitală.

Patru centre de examen


În Craiova, bacul se susţine în liceele Electroputere, Ion Mincu, Energetic şi în Transporturi Auto. Preşedinţii comisiilor de examen de la Mincu şi Electroputere, Dumitru Buşneag şi Iulian Brezeanu precizau dimineaţă că totul decurge normal, fără incidente neplăcute. Miercuri se va susţine proba orală la limba modernă, iar joi urmează română scris. Bacul de toamnă de va termina pe 3 septembrie, o dată cu afişarea rezultatelor finale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite