Cine sunt judecătorii şpăgari care au fost condamnaţi la închisoare. Vezi aici în ce dosare celebre au fost implicaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi magistraţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare
Cei doi magistraţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare

Judecătorul Bogdan Diaconescu este acuzat de luare de mită, iar colegul lui, Laurenţiu Anghel, de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. Alături de cei doi magistraţi mai sunt cercetaţi şi doi avocaţi. Militaru şi Ciucă sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cei patru magistraţi au fost trimişi în judecată pe 29 iunie. Curtea de Apel Cluj i-a condamnat la închisoare cu executare pe cei doi judecători şi pe avocaţi. Bogdan Diaconescu a primit 4 ani şi 6 luni, iar Laurenţiu Anghel patru ani de închisoare cu executare.

Avocaţii Militaru şi Ciucă au fost şi ei condamnaţi la închisoare cu executare. Au prit câte un an şi jumătate de închisoare, respectiv un an de închisoare. 

Anghel şi Diaconescu sunt cunoscuţi pentru sentinţele controversate pe care le-au  dat. Printre persoanele favorizate se numără Leo de la Strehaia, Ionuţ Cristian Dinu, fiul poliţistului Dinu, membrii clanului Pară.

Bogdan Diaconesu a fost acuzat că l-a ajutat pe ucigaşul cu Ferrari din Timişoara să scape de arest.

Laurenţiu Anghel a avut un singur lucru de făcut: să intervină pe lângă prietenul lui, magistratul  Bogdan Diaconescu, care se ocupa de cazul Stănăgoi, pentru a-i reduce din pedeapsa.Diaconescu nu a recunoscut absolut nimic în faţa instanţei.

Sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj nu este definitivă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite