Craiova:Profesoara îndrăgostită de folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Profesoara îndrăgostită de folclor
Craiova:Profesoara îndrăgostită de folclor

Consideră muzica populară o raţiune de a exista, iar din acest motiv o aduce atât în mijlocul copiilor, cât şi pe scenele festivalurilor.

Delicată, dar foarte hotărâtă şi extrem de implicată în tot ceea ce face. Asta-i impresia ce-ţi rămâne după ce te desprinzi de dialogul cu solista de muzică populară şi profesoara de franceză Elena Săndoiu. Este gorjeancă după tată, iar lucru acesta îl spune cu mândrie. Deşi născută în Filiaşi, a fost plămădită pe plaiurile Gorjului, în comuna Ţânţăreni, unde a crescut frumos, având aproape oameni cu totul speciali, de la care a învăţat pentru toată viaţa ce-i respectul faţă de sine şi de semeni. Remarcă încântată că şi elevii săi rămân adepţii bunului simţ. Şi tot din familie li se trage.

Să fie profesor la ţară, un atu

A terminat facultatea în 2006, dar primii paşi în învăţământ îi făcea în urmă cu şapte ani. De atunci îşi toceşte coatele la catedră şi le împărtăşeşte copiilor dragostea pentru limba şi literatura franceză. Însă până acolo, cânta, şi asta de copil, din clasele primare. Mult timp a făcut parte din Clubul elevilor de la Filiaşi. La 15 ani glasul îi răsuna pe-o scenă în Târgu-Jiu. Era pentru prima dată. Anii au trecut, iar când a venit vremea studiilor universitare a lăsat de-o parte cântecul şi s-a dedicat doar învăţatului. A vrut să facă şcoală în toată puterea cuvântului. Pentru că iubeşte viaţa la ţară şi se simte una cu satul, i s-a părut firesc să intre în învăţământul din mediul rural şi un privilegiu să rămână aproape de folclor.

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi povestea pe larg a profesoarei îndrăgostită de folclor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite