Craiova: Se deschid grădiniţele estivale- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Se deschid grădiniţele estivale- revista presei locale
Craiova: Se deschid grădiniţele estivale- revista presei locale

Ziarele craiovene scriu azi despre micuţii din satele doljene care vor avea posibilitatea de a merge la grădiniţă pe perioada verii, dar şi despre restaurarea Muzeului de Artă din Craiova, printr-un proiect care se vrea finanţat din fonduri europene.

Gazeta de Sud scrie azi despre grădiniţile care vor fi înfiinţate în zece localităţi din judeţul Dolj pentru perioada august-septembrie 2009. Scopul lor este să ofere copiilor care nu au fost cuprinşi în învăţământul preşcolar pregătirea minimă necesară înainte de începerea şcolii. Aceste grădiniţe vor funcţiona în următoarele localităţi: Sălcuţa-Calopăr, Mofleni, Craiova - grădiniţa de pe strada Bucovăţului, Segarcea, Catane, Negoi, Coţofenii din Faţă, Coşoveni, Filiaşi, Rast.

Popescu, vrut la ordin, nu la Ordin, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Mai-marele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a solicitat ieri, în plenul CJ, schimbarea preşedintelui Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), filiala Oltenia, întrucât întârzie acordarea de avize proiectelor cu finanţare nerambursabilă pe care primăriile le depun pe Măsura 322. Potrivit lui Prioteasa, lentoarea cu care se mişcă OAR îi face pe primari să se vadă, astfel, în imposibilitatea de a depune proiectele. Preşedintele OAR Oltenia, Pavel Popescu, susţine însă că nu poate să-şi dea girul pe orice proiect, multe dintre documentele aduse de aleşii-şefi fiind făcute doar pentru a fi ataşate la proiectul de luat bani europeni.

Restaurarea Muzeului de Artă, un proiect pe cât de migălos, pe atât de costisitor, informează azi cotidianul Cuvântul Libertăţii. Are peste o sută de ani, aşa că a început să dea serioase semne de… bătrâneţe, “betegit” de trecerea timpului, dar mai ales de cutremurul din 1977. Monument de arhitectură fiind – şi încă unul clasat în grupa A, adică de valoare naţională şi universală –, nu putea fi lăsat de izbelişte, chit că “reabilitarea” lui costă şi timp, şi bani. Vorbim despre Palatul “Jean Mihail”, azi Muzeul de Artă din Craiova – construit între anii 1900 şi 1907, după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, la cererea lui Constantin Mihail, unul dintre cei mai mari bogătaşi din România acelor vremuri. Aerul de eleganţă şi gust rafinat va fi redat palatului în următorii ani, printr-un amplu proiect de restaurare-consolidare, cu o valoare de aproape 30 de milioane lei, bani proveniţi de la Uniunea Europeană. directorul Muzeului de Artă, Florin Rogneanu, apreciază că palatul îşi va recăpăta grandioasa înfăţişare de la începutul secolului trecut cel mai curând peste patru ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite