FOTO Noapte albă în cartierul inundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Drăgoianu şi-a baricadat intrarea în casă cu saci de nisip Foto: Florin Ardelean
Ilie Drăgoianu şi-a baricadat intrarea în casă cu saci de nisip Foto: Florin Ardelean

Peste o sută de craioveni din cartierul Brestei nu pot dormi de teamă că apa de pe străzi le va intra în case. Oamenii de pe strada Fermierului şi aleile adiacente spun că au ajuns bătaia de joc a autorităţilor locale pentru că de o săptămână curţile acestora sunt complet inundate de apa rămasă în urma topirii zăpezii.

Craiovenii au ieşit în noapte aceasta la colţul străzii, hotărâţi să blocheze strada Brestei de supărare că, de o săptămână, nu mai pot ieşi din case fără a se încălţa în cizme. Apă rămasă în urma topirii zăpezii a inundat complet străzile şi le-a intrat chiar şi în curţi. Deşi autorităţile au intervenit încă de luni cu pompe pentru a trage apa, situaţia se pare că a scăpat de sub control, debitul apei ajungând chiar şi la jumătate de metru în anumite locuri.



„Ăsta e cartierul groazei!“
Maria Ion (50 ani) spune că autorităţile locale i-au lăsat baltă văzând că nu izbutesc să tragă apa din curţile acestora. „De luni de când au venit cei de la Compania de Apă nu s-a schimbat nimic. Au adus nişte pompe, au mai tras din apă dar degeaba, parcă acum a crescut şi mai mult. Astăzi nici nu i-am mai văzut pe aici“, susţine femeia. Aceasta este nevoită în fiecare dimineaţă să plece la serviciu încălţată în cizme la fel ca şi vecinii săi.

image



„A crescut apa mai mult de luni de când au băgat pompele alea. Păi mie îmi ajungea apa până la jumatatea curţii iar acum mai are un pic şi îmi intră în casă“, se plânge Ilie Drăgoianu (51 ani). De teamă ca apa să nu îi ajungă în sufragerie, craioveanul a pus saci de nisip la intrare în casă. „Păi ce să facem altceva? Ne-am mobilizat şi am pus saci de apă că nu avem încotro“, explică bărbatul.

image



Craiovenii sunt indignaţi de faptul că municipalitatea îi ignoră deşi sunt plătitori de taxe şi impozite. „Măcar pentru faptul că plătim taxe şi impozite nu merităm şi noi să ne scoată apa din curţi? Stăm ca în Evul Mediu de o săptămână cu apa până la genunchi şi ne ducem copiii la şcoală încălţaţi în cizme. Domne, ăsta e cartierul groazei!“, spune Leonida Osiac (40 ani).

image



Canalizarea a fost astupată
Reprezentanţii Primăriei au declarat luni că probleme craiovenilor pornesc la o canalizare care a fost astupată de un craiovean care şi-a construit mai multe case în zonă. Se pare că acesta a obţinut autorizaţie de construcţie pe terenul respectiv deoarece conducta respectivă nu se regăsea în schiţele Companiei de Apă Oltenia. Oamenii nu au decât să aştepte ca municipalitatea să înceapă lucrările de extindere a canalizării aşa cum au promis edilii în urmă cu trei ani. 


image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite