Craiova: Un regizor şi un arhitect, uniţi prin fotografie artistică (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un regizor şi un arhitect, uniţi prin fotografie artistică (GALERIE FOTO)
Craiova: Un regizor şi un arhitect, uniţi prin fotografie artistică (GALERIE FOTO)

Bogdan-Cristian Drăgan şi Delia Pop au vernisat azi prima lor expoziţie împreună. Evenimentul a adus sub acoperişul Muzeului de Artă zeci de actori ai scenei craiovene, artişti plastici, fotografi, oameni ai literelor şi pe unii dintre cei mai fideli participanţi la momentele culturale ale cetăţii. (GALERIE FOTO)

„Un om, un creator deosebit, cu un palmares impresionant“, aşa a fost prezentat astăzi regizorul Bogdan Cristian Drăgan, de către directorul Muzeului de Artă, tuturor celor care au ales să îşi consume o parte a dimineţii de duminică printre zeci de creaţii şi creatori.

Expoziţia realizată de Bogdan Cristian Drăgan şi arhitecta Delia Pop a căpătat contur real după ce regizorul a văzut lucrările tinerei într-o galerie de artă virtuală. „Mi-au plăcut foarte mult şi aşa am ajuns să îi propun să facem o expoziţie“, a mărturisit regizorul. Pentru Delia Pop ziua de 11 octombrie este o serie de premiere: prima expoziţie a sa, prima la Muzeul de Artă, prima dată în Craiova. „Mă gândesc deja să continui şi pe acest drum“, a spus arhitecta, asolventă a Institutului „Ion Mincu“ Bucureşti şi a Şcolii Superioare de Arhitectură Marseille – Luminy din Franţa.

Bogdan Cristian Drăgan, una cu teatrul, filmul şi televiziunea

Regizorul, care îşi împarte viaţa între Bucureşti şi Craiova, are în spatele fotografie o istorie care trasează o legătură între scenă, platoul de filmare, cinematografie. Până în momentul de faţă numele său este parte din peste 100 de scurt metraje şi filme pentru televiziune. Viziunea sa regizorală, dar şi cea scenaristică i-au adus numeroase premii naţionale şi internaţionale şi aprecieri în festivalurile din germania, marea Britanie, Ungaria, America, etc.

Aproape de Naţionalul craiovean

În repertoriul Teatrului Sorescu sunt şi piese montate de regizorul Bogdan Cristian Drăgan. Este vorba despre „Domnişoara Iulia“ de August Strindberg, „Naşterea“ de Constantin Voiculescu, „Ursul şi Cântecul lebedei“ de Cehov şi „Valsul hazardului“ de Victor Haim. „Este o personalitate polivalentă“, a menţionat Emil Boroghină, directorul Festivalului Internaţional Shakespeare.  Ca scenarist al serialului BBC „Piaţa rotundă“ a luat premiul II, la New York. Drăgan este şi autorul piesei de teatru „Revolta de pe urmă a Evei Braun“. Îl regăsim şi în ipostaza de profesor la UNATC Bucureşti şi în cadrul Departamentului de Teatru din Craiova.

Vernisajul expoziţiei a fost urmat de o prezentare a filmului „Mica elegie“ şi de un mirorecital al actriţei Teatrului Naţional, Anca Dinu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite